Dodaj komentar

Foto klub "Fokus" na tradicionalnom druženju u Rami

ljubuski.info

Ramski fotografi sedmu godinu za redom ugostili su kolege fotografe iz Ljubuškog. Njihova zajednička druženja na neki način su potakla da prilikom osnivanja ljubuškog Foto kluba "Fokus" i fotografi iz Rame postanu članovi fotografske udruge iz Ljubuškog.

Desetak fotografa, na već tradicionalnom druženju koje je započelo i prije osnivanja kluba, uživalo je tako na Draševu gdje su fotografirali prirodne ljepote ovoga kraja.

U sklopu dobro osmišljenog programa prvo su posjet Franjevački samostan na Šćitu koji je duhovno i kulturno središte ramskog kraja. Oko cijelog samostana se nalazi veliki park i Ramsko jezero gdje su fotografirali Ramski križ, Posljednju večeru Kuzme Kovačića, Gospina vrata, Divu Grabovčevu te razgledali etnografski muzej na Šćitu koji prikazuje život, baštinu i kulturu stanovnika ramskoga kraja.

Nakon toga uputili su se u planinu na dvodnevno druženje gdje su napravili prekrasne fotografije te dogovorili nove zajedničke aktivnosti ljubuških i ramskih fotografa. Obišli su stare kuće na Jaklićkoj planini koje su sagrađene po starom načinu gradnje i još uvijek prkose vremenu te sada predstavljaju neku vrstu spomenika starim ljudima i njihovom načinu života prilagođenom zahtjevima prirode.

Fotografirajući razne motive, uživali su u ljepotama prirode i lovili što bolji kadar, sve za dobru fotografiju.

Druženje je održanu u organizaciji IED Herc Info i Foto kluba Fokus Ljubuški.
Foto klub Fokus Ljubuški

Foto klub Fokus Ljubuški u godinu dana organizirao je pet izložbi fotografija, sudjelovao na II. festivalu kreativnosti "Živi i stvara u Ljubuškom", članovi su osmislili i napravili naslovnu fotografiju za Jazz festival te sudjelovali na ovogodišnjim susretu fotografa, na 52. Danu fotografije u BiH održanom u Babićima pokraj Grančanice.

Prva izložba je bila u sklopu radionice o očuvanju prirodnih resursa u slivu Tihaljina-Trebižat koju je organiziralo JP "Parkovi" d.o.o. Ljubuški, a sudionici su tako imali priliku pogledati izložbu "Kravica".

Druga je bila izložbu fotografija Perice Biške "Gradu za rođendan", a održana je u sklopu obilježavanja Dana općine Ljubuški. Treća i četvrta izložba održane su od nazivom "Ljubuški: Oaza u svjetlu". Prvo u Katoličkom školskom centru Petar Barbarić u Travniku, u sklopu obilježavanja manifestacije Hrvatskog proljeća Središnje Bosne, a nakon toga u Kuriji Brnjaković u Iloku, u sklopu manifestacije Akademije zemlje i ruku.

Peta je bila izložba dobrih emocija i lijepih prizora njihovog grada pod nazivom "Ljubuški čuvari svjetla" koja je održana u sklopu manifestacije Ljubuško ljeto 2019. u povodu proglašenja Grada Ljubuškog.

Ovim putem članovi Foto klubu Fokus Ljubuški zahvaljuju predsjedniku Toniju Kraljeviću i Ministarstvu financija Zapadnohercegovačke županije te Gradu Ljubuškom i gradonačelniku Nevenku Barbariću što su im financijski pomogli organiziranje svih događanja kojima su upotpunili kulturni sadržaj Ljubuškog.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
1
4
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari