Dodaj komentar

Registar otkrio Zaboravljenu "Čović bojnu"

ljubuski.info

Zaboravljeni branitelji su se nadali kako će njihova dugogodišnja borba za objavom Registra branitelja otkrit istinu i zadovoljiti pravdu.

Od pravde ništa ali je istina otkrivena, i ona istinskim braniteljima nije ugodna, veliki je broj razočaranih malim i netočnim brojem dana u svom ratnom putu, dok nekih uopće nema u tom Registru kao pripadnika HVO-a.

Nekolicina nas koji smo ovih dana uspjeli zaobići sve prepreke i ući u jedinstveni Registar postali smo prava servisna služba svojim suborcima.
Najmanje su bili razočarani oni kojih uopće nema na popisu, tako nam jedan vraća šaljivu poruku, traži da provjerimo u drugoj komponenti, kaže:

bilo je davno, ko će se više sjetit, možda sam ratova za Armiju BiH! Haha. haha.

Brojni su ovih dana utipkavali imena vodećih hrvatskih domoljuba poput Dragana Čovića, svima je bolo oči njegovih 1410 dana terena.
Ali nije samo to bolo oči, njegovo ime, a posebno prezime otkriva nešto o čemu će se još dugo pričat.
Naime, nije ni čudno što je Dragan Čović jedan od predloženih za visoko odličje "pokretača otpora". Logično je da svaki takav organizator počinje djelovati u svojoj sredini, među svojim susjedima, prijateljima i rodbinom.

Tako se oko našeg Dragana Čovića okupilo čak šest njegovih imenjaka i prezimenjaka.

Zanimalo nas je je li se oko našeg dragog vođe okupljala i ženska "Čović" populacija, započeli smo uz to prezime nasumično utipkavati razna hrvatska ženska imena.

Vjerovali ili ne, na popisu je šest Kata Čović!

Između njih sviju, jedna se Kata ističe brojem dana u Domovinskom ratu, 1470, više i od dragog vođe.

Ako me sjećanje ne vara, jedna je Kata ratovala sa legendarnim generalom Daidžom na južnom bojištu, nekako su oboje isto godište, ali kad je čula za "Čović bojnu" isti je dan prešla u HVO!

Listamo dalje popis Čović bojne, evo ih;
četiri Čović Mare, četiri Šime, tri Zore, tri Anđe…!
U registru je i jedna Bernadica Čović, koja ima zabilježenih 120 dana. Vjerojatno je to vrijeme provela mijenjajući supruga kada je on bio onemogućen obvezama organizacije obrane, života, kulture i drugih blagodati koje danas uživamo. Hvala ti Dobročinitelju!

Ruku na srce, stvarno je bilo davno, teško se sjetiti mnogih važnijih ratnih događanja, na mnoge nas detalje podsjete oni pojedini maskirni odjevni predmeti koje mnogi od nas još čuvaju.

Iskreno govoreći ja sam skroz zaboravio kako je i moja supruga bila pripadnica jedne od postrojbi HVO-a. Utipkavajući njezine podatke u Registar branitelja, začudih se kad joj izbaci 60 dana.

Tek mi sada proradiše klikeri zašto ona među svojim rubljem tako dugo čuva jedne šarene maskirne tangice!

Zaboravljeni branitelj br. 690
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
6
4
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari