Dodaj komentar

Nova snaga Zaboravljenih branitelja

ljubuski.info

Dana 13.10.2019.g. u prostorijama kino dvorane u Posušju održana je konstituirajuća sjednica Udruge Zaboravljeni branitelji/borci, Podružnica Posušje, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo podružnice i usvojene nove smjernice za dalji rad.

Na sjednici su pored članova iz Posušja bili prisutni i predstavnici zaboravljenih branitelja iz Gruda, kao i predsjednik i tajnik krovne udruge iz Ljubuškog.

Od pozvanih gostiju prisutan je bio i general HVO-a g. Miro Grabovac-Titan, dok se pozivu nisu odazvali načelnik općine Posušje g. Branko Bago-Bućo i Županijski ministar branitelja g. Mladen Begić, što samo još jednom govori koliki je njihov interes kad su zaboravljeni branitelji u pitanju.

Vjerovatno navedena gospoda nisu niti svjesni koliku su "promidžbu" napravili svojoj stranci za buduće izbore jer zaboravljeni branitelji su još jednom na djelu vidjeli koliko se načelnik općine i ministar branitelja brinu za zaboravljene branitelje i što im znače.Potez je to koji će zaboravljeni branitelji pamtiti i adekvatno vrednovati na sljedećim izborima, ali i općenito u daljnjoj komunikaciji.

Za predsjednika Posuške Podružnice zaboravljenih branitelja je izabran Ljubo Širić, za zamjenika Slavo Lončar, a za tajnika Tomislav Senjak.
Za predsjednika Upravnog odbora izabran je Ante Zlomislić Apelović, a za članove istog Ivan Mandurić, Jerko Begić, Zoran Galić i Jozo Tomić.

U uvodnom dijelu sjednice prisutnima se obratio predsjednik krovne Udruge Zaboravljeni branitelji/borci, g. Drago Grbavac, a nakon njega i tajnik iste g. Dražen Pehar kopji su prisutne upoznali sa aktuelnim događanjima vezanim za aktivnosti i rad udruge, ali i smjernicama za naredne korake.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru sa članovima Posuške podružnice došlo se do saznanja da su pojedini članovi iste dok su bili pod vodstvom fantomske Udruge razvojačenih branitelja ZHŽ bili izmanipulirani i neinformirani i da su tijekom vremena sve više uviđali potrebu da se nešto treba promjeniti.
Temeljem takvog razmišljanja sazrela je ideja da se Podružnica Zaboravljeni branitelji iz Posušja vrati na svoje izvore, odnosno u okrilje krovne Udruge Zaboravljeni branitelji/borci, sa sjedištem u Ljubuškom.

Tijekom sjednice iznijeta je provjerena činjenica da se od strane vladajućih struktura pojedine članove Udruge Zaboravljeni branitelji, bez obzira što imaju neka primanja, vrbuje da potpišu dokument u kojem izjavljuju da pod moralnom, materijalnom i kaznenom odgovornosti potvrde da nemaju nikakvih primanja iz inozemstva, temeljem koje izjave bi ušli u kvotu onih koji zadovoljavaju uvjete da primaju sramotnu i ponižavajuću egzistencijalnu naknadu iz novog Zakona o braniteljima.
Ukazano je na apsurdnost i pogubnost takvog djelovanja, te je skrenuta na opasnost koju nose takvi postupci, pa je naglašeno da se Udruga Zaboravljeni branitelji/borci ograđuje od takvih nepromišljenih postupaka pojedinaca iz svojih redova ako ih bude.

Iznijete su i informacije s terena koje govore da će i oni članovi koji budu ispunjavali uvjete da primaju egzistencijalnu naknadu i dalje nastaviti s aktivnostima koje bude provodila krovna udruga, odnosno i dalje podupirati rad udruge u punom obliku kao i do sada, sve dok svi ne ostvare cilj zajedničke borbe, a to je braniteljski dodatak.

Tijekom sjednice braniteljima se obratio i prisutni general HVO-a Miro Grabovac-Titan u svoje osobno ime upoznavajući prisutne između ostalog sa dijelovima rada HNS-a čiji je član.
Istom prilikom branitelji su generalu postavili dosta pitanja na koja je odgovarao, ali ga upoznali i sa činjenicama i podacima koje nije znao, a razgovor je na trenutke bio vrlo interesantan.
Sa gospodinom Grabovcem je dogovoreno da nam u okviru svojih mogućnosti pomogne tako što će kroz HNS osvijetliti borbu zaboravljenih branitelja i pomoći na moguće načine da se dođe do cilja borbe, a to je braniteljski dodatak.

Isprika načelniku Općine Posušje Branku Bagi

Dana 14.10.2019.g. u tekstu pod naslovom "Nova snaga zaboravljenih branitelja" objavili smo kako je na osnivanje Podružnice zaboravljenih branitelja u Posušju pozvan i Načelnik općine g. Branko Bago-Bućo i da se isti nije odazvao na poziv.

Temeljem kasnijih saznanja otkrili smo kako je poziv Načelniku općine Posušje, bez namjere poslan na krivi broj telefona pa mu se ovom prilikom ispričavamo zbog neugodnosti.

UZB – Podružnica Posušje
Vraćanje Posuške kao i prethodno Grudske podružnice pod okrilje krovne Udruge Zaboravljeni branitelji/borci, potez je koji ohrabruje i dokaz je principjelne politike koja je prepoznata, koju ova udruga vodi od svoga početka, ali i obveza za nastavak borbe do konačnog cilja.

Udruga Zaboravljeni branitelji/borci
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
4
3
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari