Dodaj komentar

U Crvenom Grmu održano natjecanje u spremanju janjeće i kozje jetre

ljubuski.info

Prvo gastronomsko natjecanje u pripremenju janjeće jetre na kiselo održano je jučer u Crvenom Grmu.

Natjecanje je održano u organizaciji Pečernjarnice Bingo koja je organizacijom ovog događanja obilježila uspješnu sezonu.

Poziv na natjecanje su uputili svojim prijateljima kuharima iz restorana u Hercegovini i Dalmaciji, kuharima amaterima i svima koji su ljubitelji tradicionalne kuhinje, a na njihov poziv sveukupno se odazvalo 15 timova.

U ugodnoj i veseloj atmosferi sunčano prijepodne ekipe su provele na otvorenom u pripremi jela, uz mnogobrojne posjetitelje s nestrpljenjem se očekivao sud stručnog ocjenjivačkog suda kojeg su činili poznati hrvatski alpinist Stipe Božić, nogometni sudac i televizijski sportski analitičar Mateo Beusan te Mateo Pervan, direktor hotela Prvan Vrgorac.

Nakon oprobavanja svih jela žiri je naglasio kako je bilo teško odlučiti o najboljima, te da su nijanse odlučivale o najboljima.
Moramo priznati da je sveukupno bila vrlo bogata ponuda, računajući od samog načina pripremanja pa do ukusa. Vidi se da su to različiti krajevi i da na svoj način pripremaju jela. Žao mi je što smo morali izdvojiti samo tri najbolja, rekao je Stipe Božić.

Treće mjesto osvojio je poljak David Jay iz hotela Martin Međugorje.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Bosiljko Majić i Bruno Paponja (Veljaci/Baćina).

Prvo mjesto Ranko Delić iz Malog Drvenika Gornja Vala restoran Ribar.

U Pečenjarnici Bingo tradicionalno, ima već deset godina, radimo usluge pečenja janjetine i kozletine, a kako prilikom pečenja ostane jetre, odlučili smo smisliti jedno ovakvo natjecanje da ljudima damo neki čar, da se malo probude i vide da se i ovdje može nešto organizirati, živjeti i raditi. Nije bilo teško animirati natjecatelje, a vjerujem da ih idućih godina neću morati tražiti, već da će se ljudi boriti da sudjeluju na ovom natjecanju, rekao je nakon svega organizator Zoran Herceg.

Radio Ljubuški

Radio Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
2
1
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari