Dodaj komentar

Intenzivirana istraga ubojstva Lane Bijedić

ljubuski.info

Nesretna sudbina Lane Bijedić iz Mostara potresla je cijelu BiH i regiju. Nažalost, potvrdilo se kako je život ove 19-godišnje djevojke ugašen na najbrutalniji način - teškim zločinom.

Kako se pokazalo na očevidu, nesuđena brucošica je po tijelu imala znakove nasilja, a jučer je to obdukcijskim nalazom i potvrđeno. Ubojica je djevojci zadao više udaraca u glavu i oko, dok su na vratu uočeni tragovi davljenja. Tijelo je bačeno u rijeku Studenčicu u mjestu Studenci kod Ljubuškog, piše Dnevni avaz.

Na leđima su otkrivene rane koje ukazuju na to da ju je ubojica vukao po tlu. Kako su kazali iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije, na tijelu nisu uočeni tragovi silovanja, međutim, uzet je biološki materijal radi DNK analize.

Tko je ubio ovu mladu Mostarku dan prije nego što je kao brucošica trebala zakoračiti u novi svijet, potpuna je nepoznanica. Brojna pitanja su i dalje otvorena… Od toga gdje se točno i s kim zaputila kada je u nedjelju u podne zauvijek, kako se ispostavilo, zatvorila vrata svoga doma u Sjevernom Logoru, gdje je živjela s majkom Ninom, profesoricom i dekanicom Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) u Mostaru.

Majci je, prema dosadašnjim informacijama, kazala kako će se naći s prijateljicom na kavi. No, poslije se ispostavilo, prema tvrdnji prijateljice, da se s njom uopće nije dogovarala.

Činjenica je da je ovaj zločin digao na noge policiju Zapadnohercegovačke županije. Čak osmorica istražitelja su satima, doslovno, milimetar po milimetar češljala šire područje gdje je tijelo pronađeno.

Prema tom lokalitetu, sa ceste Čapljina - Ljubuški vodi kraći makadamski put. Na tom dijelu su policajci tražili tragove automobila.

Od makadamskog puta do dijela rijeke Studenčice, gdje je nađena, trava je gusto obrasla i praktično riječ je o šikari. Iznad mjesta zločina je vijadukt autoceste prema Bijači, a prekoputa, također, ima put, no kako su nam rekli mještani, on je neprohodan.
Mjesto zločina djeluje savršeno. Na samoj je granici Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije. S ceste se, praktično, ne vidi, sve je u šiblju i monstruozni ubojica koji je uzeo život tom nevinom djetetu računao je da se za njegov zločin neće saznati. Ali ribar koji je tijelo našao skoro svaki dan je baš na tom mjestu. Stravičan je to prizor bio - ispričao je jedan mještanin u obližnjem restoranu.

Zanimljivo, restoran ne radi nedjeljom, a u blizini mjesta zločina nema kuća.

Je li Lana ubijena baš na tom mjestu, još nije utvrđeno. Tragovi koji su jutros nakon pronalaska tijela uočeni više ukazuju na to da ju je ubojica vukao s namjerom da je baci u Studenčici.

Izgubljen signal

Istražitelji sumnjaju da se Bijedić našla s nekim muškarcem kojeg je poznavala. Jesu li se našli u Mostaru ili, pak, u Čapljini, u kojoj je, za sada se pouzdano zna, bila tri sata i gdje joj se izgubio signal, tek se treba utvrditi.

Predmet provjere su informacije o tome je li imala mladića. Za sada se zna da je njen Facebook profil izbrisan. Nasreću, njen mobitel je nađen uz nju ugašen i poslan je na vještačenje u Sarajevo.

U istrazi sudjeluju i pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, koji već dva dana provjeravaju snimke sa skoro svih mogućih videonadzora. Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da su izuzeti snimci i s pojedinih benzinskih postaja u Čapljini. Također, hercegovačkim policajcima u istrazi pomažu i pripadnici Federalne uprave policije (FUP), a dijelom i MUP-a RS.

Avaz
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
4
5
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari