Dodaj komentar

Ubojstvo hercegovačkog poduzetnika naručeno?

ljubuski.info

Bivša miss, Sunita Hindić Bošnjaković (21) pritvorena je zbog sumnje da je jednim metkom iz pištolja ubila hercegovačkog poduzetnika Ninu Ivankovića (55) nakon burne svađe u ranim jutarnjim satima, saznaje se iz Županijskog tužiteljstva u Mostaru.

Nakon njene predaje policiji u Travniku, nakon čega je objavljeno kako je u bijegu slomila obje noge, krenule su priče kao se radi o lažnim ozljedama. Navodno joj je gips stavljen upravo kako bi se izbjegao pritvor zbog mogućnosti bijega i dobilo se na vremenu da se Sunitu Hindić Bošnjaković skloni preko granice. U toj verziji, radi se o naručenom ubojstvu koje je trebalo izgledati kao neplanirani zločin u afektu te su se osobe koje su sve organizirale morale pobrinuti i za Sunitin bijeg, piše Slobodna Dalmacija.

Žrtva i počiniteljica su poznate osobe koje su stalno privlačile pažnju javnosti, svatko u svom svijetu.

Odmah po saznanju o ubojstvu Nine Ivankovića i bijegu Sunite Hindić Bošnjaković, motiv te okolnosti zločina i bijega su postale glavna tema prepričavanja. Mještani Bune su spremni posvjedočili kako je Sunita često dolazila u vilu, ali nisu željeli komentirati prirodu njenog odnosa s Ninom Ivankovićem.

Prva inačica zločina je bila da su tu večer proveli u većem društvu kada su se njih dvoje posvađali te ga je ustrijelila. Nakon toga je krenula priča kako je Sunita iste noći od Ivankovića otišla u drugu sobu hotela kod jedne muške osobe koja ju je izbacila vani. Zatim se vratila do Ivankovića i usmrtila ga, navodi ta inačica.

Saznaje se kako je te noći Sunita bila u vili do 6 ujutro odakle je otišla taksijem da bi se vratila nakon otprilike sat vremena i usmrtila Ninu Ivankovića.

Županijsko tužiteljstvo u Mostaru u odgovoru na upit poslalo je službeni opis događaja.

Sunita Hindić se sumnjiči da je u petak 04. listopada, oko 7,15 sati, nakon što je došla do "Vile Ivanković" u naselju Buna kod Mostara došla do sobe u kojoj je bio Nino Ivanković i nakon svađe ga ustrijelila jednim hicem od čega je umro na licu mjesta.

Prema izjavi Sunite Hindić policiji, skočila je u rijeku i pri tom slomila obje noge. Međutim, poznavatelji vile kažu kako je zbog terase koja se prostire do obale, nemoguće odbaciti se do rijeke iz soba koje se nalaze iznad. Tada je kazano da su nađene njene cipele visokih potpetica i tragovi krvi ispod jednog od zidova. Ukoliko je skočila i slomila obje noge, nije mogla daleko stići, osim ako je netko čekao neposredno kraj vile s automobilom. Upućeni kažu da je sačekao taksist koji je i dovezao do vile te je s njim otišla do Turbeta. Ubrzo se ponovno pojavljuju sumnje u slomljene noge jer se javio svjedok koji je izjavio da je vidio Sunitu Hindić Bošnjaković kako je istrčala iz vile.

Sunita je u vrlo kratkom razdoblju, iste večeri nakon ubojstva, uspjela pobjeći do Turbeta te je nakon prijave policiji odvedena u Javnu ustanovu Bolnicu Travnik gdje joj je ukazana liječnička pomoć. U travničkoj bolnici joj je dežurni ortoped stavio gips te su je nakon toga pripadnici MUP-a Srednjobosanske županije predali kolegama iz kriminalističke policije Hercegovačko-neretvanske županije.

Iako je Sunita došla u gipsu sa RTG snimkama polomljenih nogu, izgleda da su i policijski istražitelji iz Mostara posumnjali u postojanje ozljeda. Stoga su je u sklopu kriminalističkog istraživanja tijekom subote ujutro odveli u bolnicu u Mostaru gdje je podvrgnuta pregledu tijekom kojeg joj je uzeta krv i urin, što je uobičajeno kod počinitelja kaznenog djela. Osim toga su joj navodno ponovno pregledana noge kako bi se potvrdilo postojanje lomova na potkoljenicama. Tek nakon toga je odvedena u Županijsko tužiteljstvo u invalidskim kolicima.

Možda je upravo zbog sumnjičavosti vezano za ozljede tužiteljstvo ustrajavalo na pritvoru. Njihov stav je da bi puštanjem osumnjičene na slobodu, postojala opasnost od njenog bjega jer je usprkos ozljedi osumnjičena u vrlo kratkom razdoblju uspjela pobjeći na travničko područje, navode iz tužiteljstva.

Isto tako utvrđeno je da je često mijenjala adrese stanovanja, odnosno da je boravila na više adresa. Sudac za prethodni postupak Županijskog suda u Mostaru Marin Zadrić je također ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenoj. Bez obzira na imobilizirane obje noge, na što je njezina odvjetnica Nada Dalipagić ukazivala kao na glavni razlog nemogućnosti bijega i obrane sa slobode.

Slobodna Dalmacija
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
5
2
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari