Dodaj komentar

HDZ 1990 je iznevjerio svoje glasače

ljubuski.info

Majorizacija oporbe unutar vlastitog naroda. To je bio isključivi cilj Dragana Čovića, to se pokazalo tako, majorizacija oporbe kod Hrvata, kazala je Diana Zelenika iz stranke HDZ 1990 i kandidatkinja za članicu Predsjedništva BiH na listopadskim izborima 2018. godine.

Kazala je kako njen posao u politici još nije završen, iako se u proteklom vremenu povukla iz tog života da bi se bavila primarnim pozivom – medicinom.

Ne kaje se zbog svojih političkih odluka, te joj je iskustvo bavljenja politikom u ustima ostavio sladak okus.

Zelenika je kazala da se trudila da radi po savjesti što bolje.
Ja živim Hipokratovu zakletvu, potrudila sam da je donesem u Parlament BiH. Jedina sam koja je potpisala Rezoluciju o Srebrenici iz Kluba Hrvata, od nas pet. Osudila napad na Vučića u Srebrenici, zalagala se za konstitutivnost srpskog naroda u županijama tamo gdje to nije slučaj, poručila je.

Godinu dana nakon izbora BiH i dalje nema vlast, sramotno je što BiH nema Vijeće ministara, dodala je.
Zakon krše oni koji ga donose i koji ga najviše moraju poštivati. Prođe 5. kolovoz, evo i rujan. Svi se kunu u europski put, a takvi koji ga provode ne dođu na sjednicu Vijeća ministara. Lideri u ovoj zemlji očito se ne zalažu da zemlja bude pravna, u okviru zakona, nego da vlada anarhija, kazala je.

Govoreći o odnosima unutar HNS-a, Zelenika je kazala da je ta institucija zamišljena dobro, ali da je realizacija pokazala nešto drugo.

Istaknula je i to kako je nakon izbora došlo i do njenog razilaženja u stavovima sa Ilijom Cvitanovićem, predsjednikom HDZ 1990, što nije krila.

Jasno sam rekla svoj stav - da sam protiv sporazuma sa HDZ-om. Izrazila sam žaljenje što postojimo 13 godina, a nismo branili nacionalni interes dok nismo potpisali sporazum sa HDZ-om, izjavila je za N1.

Prema njenom mišljenju HDZ 1990 je iznevjerio svoje glasače.

Rekla sam na sjednici Glavnog vijeća da se radi o iznevjeri biračkog tijela. Koja će to biti retorika s kojom će sada izaći na sljedeće izbore, poručuje.

Nije razmišljala o tome da postane predsjednica ove stranke, ali je pojasnila da prati razvoj događaja.

Komentirajući Programsku deklaraciju SDA koja je jedna od glavnih tema u BiH u proteklom periodu kazala je:
Dogovorili su da se ne dogovore. Dizali nacionalne tenzije da bi ovi drugi ispali zaštitnici nacionalnih interesa, mijenjali uloge da bi ostali na vlasti, to rade i dan danas. U tom kontekstu sam doživjela i deklaraciju SDA.

bljesak.info
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
5
4
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari