Dodaj komentar

Kaznena prijava zbog fiktivnog prebivališta u Hrvatskoj

ljubuski.info

Pripadnici Policijske stanice Metković provedenim kriminalističkim istraživanjem osumnjičili su 39-godišnju hrvatsku državljanku za kazneno djelo prijevare.

Žena se sumnjiči da je, koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta u Metkoviću, iako je njezin stvarni boravak u Bosni i Hercegovini, dovela u zabludu zaposlenike mirovinskog i zdravstvenog osiguranja.

Tako je od 2010. do danas za sebe i svoju djecu napravila troškove zdravstvenog osiguranja veće od 25.000 kuna (oko 7.000 KM).

Osim toga, prevarantici je na ime roditeljskih naknada od 2013. do 2015. godine isplaćeno skoro 60.000 kuna (oko 17.000 maraka) te joj je, na osnovu zahtjeva za dječji doplatak, od 2012. do 2019. isplaćeno više od 100.000 kuna (skoro 30.000 KM).

Na taj način nanijela je materijalnu šteta mirovinskom i zdravstvenom osiguranju od gotovo 190.000 kuna (više od 50.000 maraka).

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
9
6
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari