Dodaj komentar

Kako je pala banda koja je raznosila bankomate po Hercegovini

ljubuski.info

U Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije jučer se većina uhićenih pljačkaša iz akcije "Orka" branila šutnjom, dok se Melisa Begluk, supruga vođe bande Rahmana slomila i sve priznala, što je dovelo do novih uhićenja.

Kod nje su istražitelji pronašli 70.000 KM koje potječu iz izvršenja kaznenih djela. Kako se neslužbeno saznaje, Melisa se odlučila priznati krivicu zbog toga što ima maloljetnu djecu.

Opasne pljačke

Istražitelji FUP-a 14 pripadnika ove skupine terete za veliki broj razbojstava među kojima su i raznošenja bankomata. Riječ je o bankomatima u "Robotu" u Mostaru, UniCredit banke u Hadžićima, krađi kombija natovarenog cigaretama sipred tvrtke "Stanić commerce" u Mostaru, kada su ranili zaštitara, pljačkama brze pošte, benzinskih crpki...

Od njih 14 koliko ih je označeno članovima ove organizirane skupine, jučer je u Tužiteljstvu saslušano ukupno njih 11. Saslušani su, Alen Begluk (35) i Melisa Begluk (28), Jozo Markić (36), Skender Ćerkić (41), Zoran Mikulić (47), Fadil Pozder (33), Mario Pinjuh (38), Samir Habibija (28), Haris Zuko (29), Radislav Gavrić (39), Nihad Bijelak (27).

Rahman Begluk (32), koji je, kako su to potvrdili i istražitelji, vođa ove kriminalne skupine, te Mugdim Omanović (35) nalaze se na odsluženju zatvorske kazne u KPZ Zenica, dok je Zdenko Galić (50) u zatvoru u Hrvatskoj.

Nova uhićenja

Također, kako se doznaje, u vezu s ovom skupinom se dovode još neke osobe, pa su pripadnici FUP-a, jučer, slobode lišili Nermina Č. iz mostarskog prigradskog naselja Vrapčići i izvršili pretres njegove obiteljske kuće.

Istragom je obuhvaćen i Mithad M. iz Mostara koji služi zatvorsku kaznu. Inače, članovi ove skupine su imali različite uloge. Jedni su bili pomagači, drugi suizvršitelji, a treći su tretirani kao organizatori.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
3
5
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari