Dodaj komentar

Stradali Petar Dragičević prebačen na liječenje u Njemačku

ljubuski.info

Svima nam je postalo normalno slušati ako je neki pacijent hitno upućen u mostarsku bolnicu, obitelj za njim leti i nosi mu sve od papuča do toalet papira.

Ne daj Bože zaboravit sapun i pastu za zube, ubruse da i ne govorim, a tek nešto novca za lijekove i ampule koje doktor nakon dijagnoze propiše.

Obično kažemo, tako funkcionira taj naš zdravstveni sustav, tako je za sve osiguranike i dublje ne razmišljamo.

Ipak, nedavni slučaj teže ozljede u prometnoj nesreći u Veljacima, u kojoj je bijeli Golf oduzeo prednost dečku sa skuterom, isti je hitno prebačen u tu istu mostarsku bolnicu u kojoj su ga dočekali isti bolnički uvjeti.

Da podsjetimo, dečko je devetnaesto godišnji Petar Dragičević, jedno od šestero djece branitelja HVO-a koji je bio prisiljen sa cijelom obitelji napustiti rodnu grudu, koju je branio, i otići u Njemačku. Petar redovno pohađa školu i odrađuje praksu u maloj automehaničarskoj radionici koju je pokrenuo njegov otac.

Naravno, cijela je obitelj uredno prijavljena i osigurana, te se njegovi roditelji hitno obraćaju u svoju policu zdravstvenog osiguranja sa ciljem svoje dijete otrpemiti u Njemačku bolnicu.

Kreće ubrzana procedura, službeno se kontaktira mostarska bolnica i, nakon obavljenih razgovora, iz Njemačke se upućuju medicinska ekipa i kola hitne pomoći koja u najkraćem roku stižu u Mostar.

Njemački medicinski tim, nakon pregleda pacijenta zaključuje kako on nije sposoban voziti se do Njemačke u ambulantnim kolima.

Vjerovali ili ne, ponovno kontaktiraju Njemačku i, nakon samo nekoliko sati, na mostarski aerodrom slijeće avion koji dolazi po pacijenta.

Što još reći, sutra je Petru u Njemačkoj zakazana operacija, pomolimo se za njega i poželimo mu brz oporavak!

Vezano za prometnu nezgodu, u kojoj je stradao mladi Petar, o kojoj smo već pisali, prenosimo i pojašnjenje koje je objavila obitelj:

Krešo Vujević
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
2
3
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari