Dodaj komentar

Novi pijesak na nasipu uz Trebižat

ljubuski.info

Započelo je nasipanje bajera uz lijevu obalu Trebižata, na potezu od Crvengrmskog mosta do ušća Vrioštice u Trebižat.

Kamioni dovlači pjesak, fini sitni kameni materijal, kojim već godinama nasipaju bajere i kojeg svaki put splakaju zimske kiše i nikako da pokretači tih poslova shvate kako je to uzaludno bacanje novca!

Da se ovjde radi o malim količinama sitnog pijeska ne bi to toliko upadalo u oči, me+utim, ovdje se radi o dva kilometra bajera kojeg pješaci rijetko koriste i koji završava među rijekama kao slijepi put.

Ako se ovo ulaganje pravda kao potreba u obrani od poplave, onda očito netko nije odveć promislio, budući da je nasip prirodno prekinut na ušću Vrioštice, a kroz taj se dio polja poplavne vode, tako i tako, prirodno izravnavaju uz obje strane bajera.

Ako se ima u vidu da za ovakvim sitnim materijalom čeznu mnogi zaseoci u općini, npr. put preko Beriša do Crvengarskog mosta, koji je u neposrednoj blizini ovih radova, zatim, isto tu blizu, nekoliko stotina metara neasfaltiranog puta na Humcu, u zaseoku Kutac, uz samu Vriošticu.

Ako se, ipak, nasipanje radi zbog nadolazeće biciklijade, ovaj pijesak će sudionicima samo donijeti probleme.

Imajući ovo u vidu, možemo samo nezadovoljno zavrtijeti glavom i izgovoriti: Bože, ovo im nikako ne opraštaj jer dobro znaju što čine!

Krešo Vujević
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
6
3
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari