Dodaj komentar

Uprava Aluminija oštro odgovorila vlasnicima

ljubuski.info

Molimo da se ranjeni Aluminij u ovom prijelomnom trenutku poštedi trošenja energije na javna prepucavanja. Mi svu svoju snagu usmjeravamo na zbrinjavanje naših djelatnika i na pokušaj obnove dijela proizvodnje, kako bi tvornica nastavila postojati i kako bi barem dio naših radnika nastavio zarađivati svoje plaće. Onaj tko nam u tome ne može ili ne želi pomoći, neka nam barem ne odmaže, poručila je Uprava Aluminija povodom objave udruge malih dioničara ovog poduzeća.

Uprava Aluminija navodi da se obmanjuje javnost tvrdnjom da vlasnici Aluminija nisu dali suglasnost za, kako je napisano, otkaze odnosno za provedbu usuglašene i usvojene nove sistematizacije radnih mjesta, sukladno aktualnom stanju u Aluminiju.

Udruga koja se uporno samoimenuje kao bitna i kao glas vlasnika, stvara opasne zablude i unosi nemir među naše radnike koji su, i bez svega toga, dovoljno traumatizirani i dovoljno u strahu od toga što budućnost nosi, navodi se u reagiranju.

Uprava tvrdi kako je u četvrtak, kao i u danima prije jučerašnjega usuglašavanja i usvajanja nove sistematizacije radnih mjesta, jasno objašnjeno kako su svi strateški dokumenti, pa tako i sistematizacija i Program zbrinjavanja tehnološkog viška, prošli sve upravljačke i nadzorne razine u Društvu.

Upravo vlasnici imenuju svoje predstavnike u ta tijela, i u Nadzorni odbor i u Upravu Društva, i vlasnici su ti koji su odobrili sve ono što smo danas (petak, op.a.) počeli provoditi, a na što je službenu suglasnost jučer (četvrtak) dao i Nezavisni sindikat zaposlenika Aluminija, navodi Uprava.

Podsjećamo, Udruga malih dioničara Aluminija d.d. Mostar objavila je kako Uprava i Nadzorni odbor ne mogu davati sebi za pravo poduzimanje mjera za pripremanje otkaza za 500 radnika a da o tom nemaju suglasnost vlasnika Društva.

Prozvali su Vladu Federacije da im ne odgovara te je ujedno izjavili kako je bitna reakcija Vlade na nezakonite aktivnosti Uprave i Nadzornog odbora Aluminija povodom odlaska radnika uz otpremnine iz mostarske tvornice.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
1
7
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari