Dodaj komentar

Tužiteljstvo ZHŽ godinama štitilo kriminal Nevenka Barbarića

ljubuski.info

Gotovo je nestvarno koliko su tužitelji Tužiteljstva ZHŽ, na čelu s Vesnom Ćavar, štitili milijunski kriminal gradonačelnika Ljubuškog Nevenka Barbarića.

Još se ne naziru obrisi sveukupnog milijunskog kriminala, kojim se isisavao novac iz proračuna općine, danas grada, ali zapanjuje smjelost i bezobzirnost da se počini, te da se potom zataška, krivotvorenjem dokumentacije i lažnim iskazima općinskih službenika, kao i Tihomira Kvesića , predsjednika gradskog vijeća, i pored činjenice što je bio upoznat s procedurom u vijeću i načinom pronevjera.

Slučaj Nativa je samo jedan od mnogih

U suradnji s policijskim službenicima MUP-a ZHŽ istrage su tapkale u mjestu. Na slučaju Naziva izmijenila su se četiri tužitelja. Istragu je započeo tužitelj Ljiljanko Naletilić, nastavio Gordan Škobić, a potom Borislav Čuljak i Mladen Hrstić. Iako je kazneno djelo bilo praktički nemoguće sakriti, što su potvrdili svjedoci i što je postupak razdvajan kako bi se taj kriminal Nevenka Barbarica prikrio, a sve sa ciljem zatvaranja predmeta, sve je eskaliralo novim predmetima.

Protiv navedenih tužitelja podignute su kaznene prijave. Istražuju se Vesna Ćavar, Borislav Čuljak i Mladen Hrstić, koje je iznenadio novi smjer istrage, zbog činjenice da su, u suradnji s vještacima, pisali pravne bedastoće.

U postupku istrage dokazano je više kaznenih djela, ekonomski vještak je utvrdio kako novci nisu utrošeni prema odluci OV Ljubuški za povrat zemljišta, već za predizbornu kampanju, plaćanje asfaltiranja seoskih cesta, reprezentacije i drugih računa. Za svjedoke koji su lagali, poput predsjednika vijeća Tihomira Kvesića, radilo se o kapitalnim investicijama.

Potrebno je napomenuti kako je dva puta za istu stvar podizan kredit, čime je općini nanijeta ogromna šteta, a oba kredita se još uvijek vraćaju. Lažne iskaze je davao i osobno Nevenko Barbarić.

Istražni postupak još traje zbog činjenice kako je predmet preuzelo Federalno tužiteljstvo na čelu s glavnim tužiteljem Tihomirom Jurkom, koji treba ispraviti opstrukcije i nerad Tužiteljstva ZHŽ na čelu s Vesnom Ćavar.

Za glavnu tužiteljicu više nije izlaz u zabijanju glave u pijesak. Predmet je jasan, a i sam Barbarić je informiran kako dalje ne ide. Prema informaciji iz lokalnog HDZ-a, on je potpuno "potonuo", pa je i sve češća tema među višim strukturama stranke, temeljem informacija i zahtjeva Vesne Ćavar.

Kako se unutar županijskih i općinskih institucija krivotvori veliki broj dokumenata, ne začuđuje dokumentirana informacija o nestanku arhiva GO HDZ Ljubuški unazad nekoliko godina.

Z.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
8
4
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari