Dodaj komentar

Misija OESS BiH: Nedavni događaji doveli su Mlinarević u opasnost

ljubuski.info

Misija OESS-a u BiH osudila je svaki oblik nasilja i prijetnji upućenih novinarki i spisateljici Martini Mlinarević.

Poziva nadležne institucije u BiH da zaštite Mlinarević, reagiraju na ugrožavanje osobne slobode i sigurnosti svih novinara, te stvore uvjete u kojima će novinarke moći obavljati radne zadatke na ravnopravnoj osnovi, bez šovinizma i predrasuda.
Jedna od odlika demokratskih društava je da dopuštaju puno uživanje temeljnih sloboda, uključujući slobodu mišljenja, savjesti i izražavanja, kao i ravnopravno sudjelovanje muškaraca i žena u javnom životu. Sve navedene vrijednosti garantirane su Ustavom BiH. Iako je konstruktivna kritika pisane riječi poželjna, nedavni događaji doveli su Mlinarević u opasnost, navodi se u priopćenju iz Misije OESS-a u BiH.

Odbor festivala se ograđuje

Ne želimo biti objekt postizanja političkih i osobnih ciljeva, priopćio je EvergreenFest navodeći kako se zbog neistinitih navoda spisateljice Martine Mlinarević, čime i navoda domaćih i regionalnih medija, ograđuje od bilo kakvog ugrožavanja osobne slobode, slobode govora ili utjecaja na sigurnost, kao i navoda da je nastup spisateljice na festivalu otkazan nečijom uredbom.

Navedeno je i kako posjeduju pismene dokaze kao potvrdu, koji će na upit i po potrebi biti dostavljeni samo nadležnim institucijama.
Organizacijski odbor Evergreen festivala nije samoinicijativno otkazao već najavljenu književnu večer sa spisateljicom Martinom Mlinarević. Isti je otkazan na inicijativu spisateljice tijekom privatnog razgovorau kojem je ukazano naše suosjećanje zbog negativnih komentara javnosti, a koji su uslijedili nakon najave događaja, radi njenih političkih istupa i privatnih objava, navodi se u priopćenju.

Odbor se ograđuje od bilo kakvih negativnih navoda ili komentara, posebice onih koji bi ugrozili zdravstveno ili životno stanje spisateljice.
Od početka se ističemo po inzistiranju na multikulturalnosti. Kroz godine rada ugostili smo umjetnike cijele regije, koji su jednako tretirani bez obzira na nacionalnu, vjersku pripadnost ili političke stavove. Jednako ćemo i nastaviti bez obzira na moguća negodovanja interesnih skupina, navodi se u priopćenju u kojem je naglašeno kako je nastup autorice upitan isključivo jer ne žele biti objekt manipulacije, postizanja privatnih ciljeva i političkih polemika.

Želimo se odmaknuti od svih navoda koji Evergreen festival i organizatore pojedinci karakteriziraju kao 'fašistički', naglasili su organizatori i naveli da se knjiga M.M., kao i knjige drugih domaćih autoraslobodno mogu prodavati na festivalu kao i do sada.

Spisateljici želimo nastavak uspješnog rada i da se njena životna sigurnost, radi različitih osobnih stavova, ne dovodi u pitanje, priopćio je Evergreen festival Čitluk.

Navode kako festival nastavlja tradiciju koncerata i umjetničkih događanja, koji osam godina oživljavaju kulturnu scenu ovog malog mjesta i osvajaju publiku užarenom atmosferom.
Unatoč brojnim preprekama, festival je za sve ljubitelje zabave otvoren do ponedjeljka, 26. kolovoza, a uz potporu lokalnih, državnih i regionalnih institucija te vjernih sponzora, navedeno je.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
3
9
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari