Dodaj komentar

Osobno sam imala poprilično visoko mišljenje o gđi. Martini Mlinarević. Na prvu mi se sviđao njezin iskren i u srž pogađajući način izražavanja, teme i misli s kojima smo se mogli poistovjetiti mnogi od nas, drugačije duhovito-sarkastično-crnohumoristično prikazivanje života u BiH kao i njezinog osobnog života. Obje njezine knjige imam na kućnoj polici, tako da hajmo reći poznajem njezin "opus" . Iz toga razloga, ja koja inače prvi put igdje išta komentiram imala sam poriv da nešto napišem. Mislim da gđa. Mlinarević ima i previše javnog prostora i pozornosti, kao i slobodu riječi/izražavanja da bi po tko zna koji put pretvorila određeni (ne toliko bitni) događaj u situaciju u kojoj je ona bolja od drugih, u kojima je ona žrtva primitivizma, krkanluka, jednoumlja, politike i inih sličnih, prečesto upotrebljavanih izraza dotične, koja je vječito pozitivni lik priče, borac sa vjetrenjačama... A sada vrhunac - provlačenje usporedbe sa fra Didakom Buntićem, čiju borbu nastavlja. Ovaj sveti čovjek, otac Hercegovine je istu opismenio i spasio od gladi, za razliku od dotične čiji tekstovi ne mogu proći bez spominjanja spolnih organa pa slobodno mogu reći da ne opismenjuju nikoga, nego se odlično uklapaju u taj primitivizam nad kojim se Martina zgraža. Čak štoviše, obje knjige su isključivo ukoričeni statusi sa Facebooka, pa hajmo u ime svih velikih književnika i djela prestati olako nazivati književnicima, knjigama i književnim večerima, nešto što to nije. Bez obzira na moje prednje mišljenje, protiv sam bilo kakvih zabrana (mada se više radi o otkazivanju nego zabranjivanju), mada još tužnije jest skupljanje poena na takvim "zabranama", i nanošenje štete tom festivalu pravljenjem tolike drame. Mi "obični" ljudi s kojima se Martina voli poistovjetiti, u našim svakodnevnim borbama i nepravdama nemamo slobodu i pravo obraćati se američkoj ambasadi i izaslanstvu EU. Toliko od nekadašnjeg simpatizera pisane riječi gđe. Mlinarević, kojoj unatoč tome svako dobro želim.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
3
6
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari