Dodaj komentar

U Dolama održano četvrto sijelo Doljančana i Gređana

ljubuski.info

Stanovnici ljubuškog sela Dole, sinoć su organizirali skup Doljančana i Gređana. Bilo je to četvrto po redu sijelo Doljančana i Gređana, okupljanje, domaćih i onih koji su se iselili, a njih je na žalost puno više, jer su trbuhom za kruhom odlazili iz svog sela, u kojem su uvjeti za život bili veoma skromni.

Na samom početku nazočnima se obratio župnik don Jozo Čirko koji je prije prigodne molitve uputio par riječi nazočnima.

Održan je prigodan kulturno zabavni program, a druženje i susret Doljančana i Gređana te njihovih prijatelja potrajao je do kasno u noć, uz glazbu uživo Marina Tolja.

Tijekom večeri prisutni su imali priliku kupiti knjigu Ljiljane Tolj koja je objavila svoju prvu zbirku pjesama, "Srcu najdraže uspomene". Pjesme govore o ljepoti zavičaja, ljubavi prema rodnoj kući, odlasku naših ljudi u tuđinu. Ljiljana i njena obitelj odlučila je dio novca od prodaje darovati za crkvu.

Manifestaciju je pripremila Mjesna zajednica Dole Greda povodom proslave blagdana sv. Dominika na igralištu pored škole u Dolama.

Na sam blagdan sv. Dominika kojem je posvećena crkva u Dolama svetu misu je predslavio fra Goran Ćorluka.

Radio Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
1
6
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari