Dodaj komentar

Kako su se kupovali izbori?

ljubuski.info

Dobiti izbore za Nevenka Barbarića bila je opsesija cijelih 16 godina. Zbog toga je unutar mjesnih zajednica stvorena stranačka struktura, koja je imala zadatak provoditi njegove financijske transakcije, vraćati jedan dio novca uplaćenog od strane općine, potpisivati lažna izvješća, potvrđujući tako fiktivno ulaganja, točnije ona koja se nikada nisu dogodila.

Uz to, zadatak seljačkih vođa je bio veličati barbarićev lik i djelo. Osim sela Grljevići brojni su primjeri sela gdje se to dogodilo. Poznate su i činjenica oko nevažećih listića, ali nevjerojatna je struktura osoba po mjesnim zajednicama, koje su osiguravala materijalno mito za davanje glasa Nevenki Barbariću.
Ako zaokružiš Nevenka dobiješ asfalt do ulaznih vrata! - samo je jedna od poruka prema pojedincima, a kada bi se dobio pristanak za malo asfalta ili novca, ime i prezime je zapisivano u stranačke bilježnice. Prema našem izvoru informacija se prosljeđivala općinskom službeniku Stanku Musi i sve je bilo riješeno.

Prazna sela glasuju kako treba

Zbog uskogrudnog interesa samog Barbarića ljubuška sela su danas prazna, ljudi su nepovjerljivi jedni prema drugima, jer opet postoje oni koji prokazuju nepodobne, samo zato što ne misle o gradonačelniku onako kako bi on i oni oko njega htjeli ili naprosto ne žele sudjelovati u prljavim radnjama.

Prema papirima u financijama općine, kojima rukovodi Stipe Bubalo, stoji kako je na kontu mjesnih zajednica utrošeno više desetaka milijuna maraka. Iz iskustva s mjesnim zajednicama koje šakom i kapom daju glasove Barbariću, uočavaju se anomalije oko brojke na papiru i uloženog. Informacija o vraćanju novca je još zastrašujuća obzirom da je struktura predsjednika mjesnih zajednica radila protiv naroda.

Sav novac u proračunu općine je stekao svaki stanovnik kroz svoj rad i porezna davanja. Zbog toga ostaje neshvatljiva naivnost koja kulminira iseljavanjem i siromaštvom.

Z.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
6
1
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari