Dodaj komentar

Što donosi plan restrukturiranja Aluminija

ljubuski.info

Predstavnicima Nezavisnog sindikata uposlenika Aluminija nedavno je predstavljen Plan zbrinjavanja preko 900 radnika ovog poduzeća.

Plan restrukturiranja mostarskog Aluminija i plan zbrinjavanja zaposlenih, kako smo čuli proteklih dana, koraci su koji će odrediti sudbinu nekadašnjeg hercegovačkog giganta.

Stjepan Bevanda iz Skupštine Sindikata radnika Aluminija kazao je kako je Vlada Federacije BiH naložila restrukturiranje, kao i plan zbrinjavanja radnika, odnosno što prije krenuti u pokretanje proizvodnje.
Predstavljene su neke tri faze. Prijedlozi su da se 1.9. krene sa ljevaonicom, sa određenim brojem ljudi, cifre su 250 do 300, da se takođe u što kraćem roku krene sa pogonom anoda i da se završi sa elektrolizom, koja bi startala sa 64 ćelije. U pregovorima koji su vođeni, nekih 550 ljudi bi se vratilo na posao, kazao je Bevanda.

On je najavio da će Sindikat sa Upravom pregovarati o cijeni rada.
Dobili smo neke okvire na kojima se trebamo bazirati, a u kojima bi radili ti ljudi, kazao je Bevanda.

BHRT
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

5
6
4
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Svi smo mi krvavi ispod kože Vera Soldo | Republika info
ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari