Dodaj komentar

Isisavali su godišnje milijune maraka iz Aluminija

ljubuski.info

Ako se sve ovo želi premostiti morat će se znati tko je što radio u Aluminiju u zadnjih 20 godina i morat će za to odgovarati. Bez toga, uzaludna priča, rekao je čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović u tijeku stanke zasjedanja HNS-a.

Dodao je kako ne smatra da je odgovoran on i da je tijekom prošlotjednih prosvjeda želio izbjeći politiku ulice.
Ne postoji nikakva, ali apsolutno nikakva, osobna, moralna kakva god hoćete odgovornost moja. Čak što više ako se nekome trebalo zahvaliti što je radio zadnjih 4-5 godina da bi ovo što se desilo prije pet dana da nije bilo prije pet godina vjerojatno bi tad bila ta opcija. Nikad, ama baš nikad, nekakav Dragan nije nekoga zovnuo pa rekao može li se to i to. Uglavnom su oni Dragana zvali i pitali može li se nešto premostiti, rekao je.

Oni koji danas pokušavaju, koji su isisavali godišnje milijune maraka iz Aluminija, da zaštite svoju poziciju, neće moći. Sve će izaći na vidjelo. Do zadnje marke. Tko god da je, pa makar i moja najrođeniji, a Dragan nikad nikog nije zaposlio u Aluminiju u zadnjih 15-20 godina, rekao je.

Dodao je kako nije baš bilo svejedno doći među te ljude.
I ja sam došao i s njima razgovarao. Jer u masi je to bilo teško moguće pogotovo jer to samo nisu bili radnici nego puno drugih politika i pokušaja vođenja politika kroz ulicu, rekao je Čović.

Što se tiče Aluminija, rekao je kako postoji jako puno modalitete da se naprave snažni iskoraci.
Dogovorili smo se da djelujemo kroz sustav sindikata jer želimo zaštititi radnike. Činjenica je da je šteta nesaglediva. Provjerit ćemo što se radilo u Aluminiju zadnjih 20-tak godina, rekao je Čović dodavši kako će se zaštititi svaka osoba ponaosob.

Govorio je i o napuštanju HNS-a rekavši kako se samo zajedničkim radom i vrlo jasno iznošenjem stavova može djelovati.
Za mene je ovo šteta. Za mene je to ogromno. HNS će nastaviti dalje vrlo jasno iznositi svoje stavove i zauzimati se za sve vrijednosti za koje se do sada zauzimao. Ima potpuni kapacitet, rekao je.

Naveo je kako će za "sedam do deset dana" biti načinjen prijedlog strategije djelovanja "kako bi osnažili poziciju hrvatskog naroda i kako bi sačuvali jednakopravnost".

Najavio je snažne poruke u tom dokumentu.
Poruke će biti snažnije nego do sada da oni koji prave blokadu kako bi se dodatno proizvodile krize s naše strane neće imati takav vid potpore i uvjerenja kako mi nemam snage neke stvari promijeniti. Morat ćemo napraviti vrlo oštar zaokret. Neke stvari će se morati ubrzati jer ovako stanje u BiH nikome ne može odgovarati pogotovo Hrvatima, rekao je Čović naglasivši kako se neće moći razvlačiti s izbornim zakonodavstvom.

Partneri s kojima smo se opredijeliti raditi vlast ili će se opredijeliti ili ne trebaju računati na partnerstva, rekao je.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
7
4
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari