Dodaj komentar

Dani Trebižata: Turizmom za zaštitu prirode i okoliša

ljubuski.info

Kulturno - turistička manifestacija "Dani Trebižata" tradicionalna je manifestacija koja se provodi svake godine na području Tihaljina - Mlade - Trebižat.

Opći cilj manifestacije: stvoriti prepoznatljiv i jedinstven turitički brand rijeke Trebižat (Tihaljina - Mlade - Trebižat) koja će biti konkurentna turistička destnacija na turističkom tržištu Bosne i Hercegovine i regije.

Posebni cilj manifestacije: promocija jedinstvnog turističkog odredišta i turističkog potencijala rijeke Tihaljine - Mlade - Trebižat s pozicioniranjem i brendiranjem lokalnih turističkih proizvoda (gastronomske aktivnosti, održive aktivnosti- kanu safarija, kulturnih događanja).

U manifestaciji sudjeluju turistički djelatnici iz općina: Čapljina, Ljubuški i Grude, nevladine organizacija za zaštitu prirode i okoliša (roniteljski klubovi iz općina u BIH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, ribolovna društva, udruženja i pojedinci).

Očekuje se oko 100 sudionika. Manifestacija će trajati tri dana (12.7. - 14.7.2019.g), sa mjestom okupljanja Agroturizam Marića gaj - Grude 12.07.2019.g.

Prvi dan manifestacije počinje okupljanjem sudionika u popodnevnim satima u Marića gaju, te u večernjim satima slijedi prikazivanje filmova o rijeci i ljudima sa izložbom fotografija o lljepotama rijeke Tihaljina- Mlade - Trebižat.

Drugog dana manifestacije, održava će se eko akcija čišćenja rijeke te u popodnevnim satima fišijada u Marića gaju na koju su pozvani svi zainteresirani pojedinci i grupe, da prijave svoje ekipe u pripremanju brudeta ili ribljeg fiša.

Treći dan je promocija kanu safarija na području općine Čapljina u dužini od 13 km gdje će se uz prigodnu vožnju kanuima i domjenak, posjetitelji uživati u netaknutoj prirodi i ljepoti Trebižata.

Ovogodišnja manifestacija organizira Referentna grupa - Čapljina u partnerstvu sa ŠREK "Vidra" Ljubuški, Neretva delta fotrum, te suradnicima: ŠRD "Krenica" Grude, ŠRD "Kravice" Ljubuški, ŠRD "Bjelave" Čapljina, Ekiološke udruge "Lijepa naša"- Čapljina, Regionalnog Resursniog Centra, Udruge "EHOO" ; Udruga Čaplja", JP Parkovi d.o.o. i drugi.

Manifestaciju je podržala Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Europi u partnerstvu sa Njemačkom organizacijom za međunarodnu suradnju (GIZ) u okviru projekta "Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima jugoistočne Europe kroz razvoj lanca vrednosti" te drugi donatori i sponzori.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
3
7
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari