Dodaj komentar

Radnici Aluminija prozivaju hrvatske ministre

ljubuski.info

Ukoliko se ne riješi nešto uskoro, radnici Aluminija će s prometnice M-17, krenuti s blokadama u gradu Mostaru.

Kako je kazao predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija Romeo Biokšić, ukoliko im se uskoro ne obrati netko od hrvatskih ministara u Vladi Federacije BiH, krenut će u prosvjede pred zgradom federalnih institucija u Mostaru.
Pozivam sve hrvatske ministre, svu hrvatsku politiku da dođu ovdje među ljude. Ako se ne pojave, mi idemo pred njihove institucije, rekao je Biokšić.

Naime, radnici Aluminija blokirali su jutros u mostarskom naselju Ortiješ prometnicu M-17. Priključili su im se i čelni ljudi tvrtke i očekuju da se nešto riješi do 14 sati jer u protivnom tvrtka ide u gašenje.

U ponedjeljak je iz HNS-a poručeno kako oni nisu adresa za pitanja Aluminija i da je sva krivnja na Vladi Federacije BiH. Također, rečeno je kako Odjel za gospodarstvo tog tijela, također nema nadležnosti za Aluminij. Naime, taj odbor, unatoč inicijativama nije zasjedao po ovom pitanju.

Podsjećamo, pregovori s Glencoreom su propali zbog cijene električne energije, a navodno postoje neki novi investitori zainteresirani za preuzimanje mostarskog poduzeća kojeg su dugogodišnja dugovanja dovela na rub.

Zbog prosvjeda, stvorile su se kilometarske kolone na ulazu u Mostar.

bljesak.info
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
5
2
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari