Dodaj komentar

Počelo suđenje za krivotvorenje u MUP-u ZHŽ

ljubuski.info

Danas u 8 sati na Općinskom sudu u Ljubuškom, pod predsjedanjem suca Mire Juriča, započelo je suđenje prvooptuženoj Ingrid Miloš, te drugooptuženima Željku Jukiću i Mariu Bašiću.

Na teret im se stavlja više kaznenih djela zbog krivotvorenja dokumentacije oko izbora medijatora državne sluzbe.

Suđenje bi moglo potrajati, jer se očekuje saslušanje većeg broja svjedoka. Prvooptužena Ingrid Miloš je u istrazi priznala kako izbora medijatora državne službe nije bilo, ali da je iznad sebe imala pomoćnika ministra Željka Jukića. Zanimljivo je kako postoje spisi u kojima je Željko Jukić obmanjivao institucije oko krivotvorenja dokumentacije za izbor medijatora državne službe. Mario Bašić se također tereti za sudjelovanje u krivotvorenju, potpisujući dokumente bez prethodne suglasnosti sindikata i pored toga što se izbor medijatora nikada nije dogodio.

Kao svjedok Tužiteljstva ZHŽ svjedočio je i županijski upravni inspektor Zvonimir Mihaljević.

Međutim, kao svjedokinja se trebala pojaviti i nezakonito postavljena medijatorica Ana Smoljan, koja je imenovanje prihvatila bez obzira što je sve krivotvoreno. Čudno je kako ista nije optužena, ali u javnosti se govori kako se to nije dogodilo zbog dobrih političkih veza u HDZ BiH, zbog supruga i brata Tomislava Madžara.

Za optužen duet Ingrid Miloš i Željko Jukić se veže veliki broj krivotvorenja drugih dokumenata u MUP-u ZHŽ.

Tužiteljstvo zastupa tužitelj Mladen Hrstić.

U MUP-u postavljaju pitanje gdje je u svemu tome ministar Zdravko Boras?

Isto tako špekulira se oko tajnih nagodbi oko visine kazni. Dosadašnja praksa potvrđuje takve sumnje, sjetimo se samo slučaja Miroslava Galića. I tu je svoje prste imao "najbolji pravnik" Željko Jukić.

Suđenje se nastavlja sutra.

N.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
2
6
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari