Dodaj komentar

Smeće se vraća kući

ljubuski.info

Prošlo je 10 godina od potpisivanja ugovora s ALBA-om o transportu ljubuškog otpada u Mostar. Pored javne pljačke i uništavanja komunalne infrastrukture znatna je ukjupna akumulirana šteta ovog nezakonitog i po Ljubuški štetnog ugovora.

Gotovo 16 milijuna KM ALBA je naplatila od građana i općine za odvoz otpada u Mostar. Odvožnju mještani plaćaju oko 17 KM mjesečno, što je astronomska cijena u odnosu na druge gradove u BiH pa i recimo grad Zagreb. Pored građana, sve troškove definiranja i prijevoza plaćao je grad Ljubuški godišnjom subvencijom od 250.000 do 320.000 KM.

Ljubuški je osiromašen za iznos od 16 milijuna KM, jer ALBA nije tvrtka sa sjedištem u Ljubuškom, pa se taj novac nije obrnuo u našem gradu, kroz plaće, poreze i doprinose, potrošnju u trgovinama i sl., već je jednostavno drugima postao kapital za rast i razvoj. Na njemu je ALBA živjela 10 godina, a Ljubuški propadao sa svojim komunalnim poduzećem. Pitanje je je li od ovakvog posla koristi imao Nevenko Barbarić sa svitom klimoglavaca. Eto, nije....

Za stimuliranje ovih gubitaka ipak treba više vremena, ali oni ne mogu biti manji od nekoliko desetaka milijuna KM. Nakon 10 godina sve se vratilo na staro, samo što smo doživjeli osiromašenje, a imovinska kartica gradonačelnika se višestruko povećala, nekretninski i novčano. Za privatne potrebe nesmiljeno koristi siromašne resurse osiromašenog Ljubuškog.

Nedavni neuspješni pokušaj prekida ugovora s ALBA-om samo je grižnja savjesti, ali Jerkić u pratnji odvjetnica su uvjerili Barbarića kako je to nemoguća misija, bez milijunske odštete.

Tražiti odgovor na pitanje što se moglo po pitanju odlaganja otpada napraviti u Ljubuškom za navedenih 16 milijuna KM je izlišno. Za Barbarića i njegove bitno je prodavati zemljište, politički i osobni interes utažiti i najgore je lagati i obmanjivati mase neznanjem i nestručnosti. Svoj politički imidž Barbarić je gradio na poštenju, a dogodilo se upravo suprotno.

Z.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
5
7
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari