Dodaj komentar

Barbarić se potužio ministrici Đapo kako Ljubuški nema kud s otpadom

ljubuski.info

Ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Đapo je u sjedištu ovog ministarstva u Sarajevu razgovarala s gradonačelnikom Ljubuškog Nevenkom Barbarićem koji ju je informirao da je, nakon uspješne desetogodišnje poslovne suradnje, J.P. Deponija d.o.o. Mostar obavijestila Grad Ljubuški kako neće produžiti ugovor za odlaganje komunalnog otpada na ovom odlagalištu.

To je sada veliki problem za Grad Ljubuški i naše građane, jer nemamo drugu lokaciju za odlaganje otpada u skladu sa zakonskim propisima. Deponija u Mostaru koncipirana je kao regionalna i mi smo radili na tom principu. Također, ne znamo zbog čega je došlo do ovakve odluke J.P. Deponija d.o.o. Mostar jer smo proteklih godina uredno izmirivali sve obaveze, a otpad koji dolazi iz Ljubuškog isključivo je komunalni, kazao je Barbarić.

Ministrica Đapo je informirala gradonačelnika Barbarića da je prilikom posjete Mostaru zatražila pojačan inspekcijski nadzor i inzistirala na hitnom rješavanju problema zbrinjavanja komunalnog otpada. Također je naglasila da se ovih dana očekuje početak rada regionalnog odlagališta deponije u Livnu koja bi mogla biti rješenje i za Ljubuški.

Gradonačlnik Barbarić je ministricu Đapo upoznao i s tekućim projektima i planovima za razvoj i unapređenje turizma u Ljubuškom i najavio projekte zaštite područja Trebižata, te skoru realizaciju projekta obnove Starog grada i Kule Herceg Stjepana.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

2
4
4
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari