Dodaj komentar

Održana obuka o pisanju projekata za EU fondove

ljubuski.info

Završen je prvi ciklus obuke pod nazivom "EU fondovi i upravljanje projektnim ciklusom (PCM)" koju je i ove godine u Širokom Brijegu organizirao Ured Vlade Zapadnohercegovačke žup'anije za europske integracije u suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu REDAH.

Obuku su održali čiji su članovi REDAH-a koji imaju dugogodišnje iskustvo u pripremi i provedbi EU projekata Nevzet Sefo, Admir Logo i Mirna Jelčić, priopćeno je iz županijskog ureda za EU integracije.

Obuka je bila namijenjena zaposlenicima svih institucija, gradova i općina u Zapadnohercegovačkoj županiji, kao i svim zainteresiranim predstavnicima mladih, studenata, nevladinog i privatnog sektora za ove teme, a cilj obuke je podizanje njihovih kapaciteta u području pripreme i pisanja projektnih prijedloga na javne pozive koji se raspisuju u okviru fondova Europske unije, a koji stoje na raspolaganju Bosni i Hercegovini.

Prva dva dana obuke, 25. i 26. lipnja 2019. godine predavači su nastojali sudionicima na što je moguće zanimljiviji način približiti kako se izrađuje prijedlog projekata, analiza dionika, stablo problema, logički okvir, proračun projekta, te sve ostale neophodne komponente za izradu kvalitetnog projektnog prijedloga, dok su preostala dva dana, 2. i 3. srpnja 2019. godine bila namijenjena za praktični dio.

Naime, trideset sudionika obuke su bili podijeljeni u dvije skupina, u kojima su detaljno razrađivali projektne ideje u području turizma i energetske učinkovitosti izabrane na temelju stvarnih potreba u Zapadnohercegovačoj županiji, kroz sve faze izrade projektnog prijedloga.

Nakon završetka teorijskog i praktičnog dijela obuke u trajanju od četiri dana predavači su svim sudionicima dodijelili certifikate o sudjelovanju te izrazili nadu da će im služiti kao motivacija da prate i šalju svoje projektne ideje na otvorene javne pozive u Bosni i Hercegovini, državama u okruženju i Europskoj uniji.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
5
2
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari