Dodaj komentar

Vukoja: HNK Mostar je europsko kazalište

ljubuski.info

U okviru 38. kazališnih igara BiH u nedjelju je u sklopu pratećeg programa nazvanog 'Portreti' predstavljen Ivan Vukoja, ravnatelj HNK Mostar.

O tome kako se on kao netko tko nije iz kazališnog svijeta našao na mjestu ravantelja jedne kazališne kuće, s Vukojom je razgovarao dramarturg Dragan Komadina.

Vukoja je ovom prilikom rekao da su ga oduvijek zanimale filozofija i književnost, ali da je mislio da ne treba studirati to što voli, pa je upisao sociologiju.

Iz bogate biografije Vukoja je izdvojio da je bio dobitnik Goranove nagrade za mlade pjesnike 90'-tih godina prošloga stoljeća, da je objavio dvije knjige poezije, da je također bio i urednik magazina za političku kulturu i društvena pitanja STATUS-Mostar. A nakon svega se, kako kaže, na nagovor prijatelja, odlučio upustiti i u upravljanje HNK-om Mostar.

Vukoja je podsjetio da je te 2013., kada je počeo svoj mandat, Hrvatsko narodno kazalište Mostar bilo u teškoj situaciji. Danas je opet stalo na 'svoje noge', iako istina ima malo glumaca. Aii pored malog ansambla od samo sedam glumaca ovo kazalište ima 14 živućih predstava na svom repertoaru.

Također istaknuo je kako ova kazališna kuća surađuje uspješno i s Narodnim pozorištem Mostar.

Govoreći o Mostaru kao mogućoj prijestolnici kulture te ulozi kazališta, Vukoja je rekao da je oduvijek smatrao da Mostar zaslužuje to zvanje.
HNK Mostar je u Mostaru. Mostar je u Bosni i Hercegovini. Bosna i Hercegovina je u Europi, a samim tim i kazalište je europsko - rekao je Vukoja.

FENA
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
3
5
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari