Dodaj komentar

Kako je predstava povezala Ljubuški i Travnik

ljubuski.info

"Snovopriča o životu Petra Barbarića" održana je u subotu u staroj crkvi na Humcu u sklopu manifestacije "Ljubuškog ljeta", a u organizaciji Grada Ljubuškog, Informacijsko-edukacijskog društva Herc Info i župe svetog Ante Padovanskog Humac.

Kako je u pozdravnom govoru istaknula organizatorica ovog događaja Ana Bubalo, bio je ovo "svojevrsni povratak Petra Barbarića u Ljubuški".

Ovaj rođeni Klobučanin umro je u Travniku, a održavanjem ove predstave, na neki način se "povezalo Bosnu s Hercegovinom i Ljubuški s Travnikom", kazala je Bubalo zahvalivši se don Željku Majiću za organizaciju i gradonačelniku Nevenku Barbariću za pomoć pri realizaciji predstave.

Sluga Božji Petar Barbarić umro je mlad, a ostavio je neizbrisiv trag u životima spomenuta dva grada, a ova predstava je "svojevrsni ulazak u Barbarićevu dušu", istaknula je Bubalo u izjavi za Fenu.

Inače, autor ove predstave je Rusmir Agačević čiji pradjed uz Petra ima jednu od ključnih uloga u predstavi, a organizatorica je posebno zahvalila i Stanku Barbariću, unuku Petrovog brata koji je pomogao autorima predstave opisujući im detalje iz Petrovog života.

Predstavu su izveli članovi Hrvatskog kazališta Travnik, Pozorišta Travnik i Dramske sekcije Katoličkog školskog centra Petar Barbarić u Travniku.
Travničani koji su nastupili u Ljubuškom još su više učvrstili vezu prijateljstva naša dva grada, a meni je osobno bila čast biti dio organizacije izvedbe predstave, zaključila je Bubalo.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
8
9
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari