Dodaj komentar

Svečano proslavljena 38. obljetnica međugorskih ukazanja

ljubuski.info

Trideset i osma obljetnica Gospinih ukazanja svečano je proslavljena brojnim molitvama i euharistijskim slavljima u međugorskom svetištu. Mjesto je to koje je kroz godine postojanja privuklo više od četrdeset i pet milijuna hodočasnika, a ta brojka iz dana u dan sve više raste.

Od ranih jutarnjih sati, osim u župnu crkvu sv. Jakova, veliki je broj hodočasnika i domaćih župljana pristizao na Podbrdo, mjesto prvih Gospinih ukazanja, ali i na brdo Križevac.

U želji pronalaska svog mira i duhovne hrane, brojni su u ovo mjesto došli i dan ranije, na blagdan s. Ivana Krstitelja, kada je održana i tradicionalna "Hodnja mira" od Humca do Međugorja.

Ustrajnost u pozivima

Misno slavlje toga dana predslavio je fra Ljubo Kurtović uz koncelebraciju 196 svećenika.

Međugorje je ostalo i donosi dobar plod, unatoč iskrivljenim pričama. Međugorje, tj. Gospa je ovdje živa i prisutna, i ustraje i dalje u svojim pozivima sa snažnom željom da se dogodi obraćenje i promjena u svakom srcu. To obraćenje i promjena potrebni su nam svaki dan. Mi znamo da se lako oduševiti na početku, ali biti oduševljen kroz sve ove godine i 38 godina, nemoguće je ljudskom snagom i silom. I Crkva je nakon svih ovih godina prepoznala dobre plodove, koji se događaju, koji niču ovdje u Međugorju, kazao je, između ostalog, fra Ljubo Kutrović.

Na samu obljetnicu, središnje misno slavlje u 19 sati predvodio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, a tijekom cijelog, kao i prethodnog dana, hodočasnicima je na raspolaganju bio veliki broj svećenika za ispovijedi na različitim jezicima.

Čudesna ozdravljenja

Ovogodišnja obljetnica Gospinih ukazanja bila je posebna po tome jer joj je nazočio i apostolski vizitator za Međugorje mons. Henryk Hoser, a odnedavno su s dozvolom organiziranja hodočašća, sve nazočniji predstavnici službene Crkve i medija.

Ukazanja u Međugorju su, podsjetimo, prvi put počela 24. lipnja 1981. godine kada je šestero mladih - Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković i Milka Pavlović, izvijestilo o ukazanju Majke Božje na brdu Crnica.

Kako su se ukazanja ponavljala, s vremenom je Međugorje postalo jednim od poznatijih svjetskih marijanskih hodočasničkih odredišta, iz kojeg se šalju poruke mira, ljubavi i tolerancije.

Gospina ukazanja, također, prate i mnoga čudesna ozdravljenja. Kroz godine ukazanja, u svetištu su zaprimljene mnogobrojne dobro ili manje dobro dokumentirane prijave o tjelesnim ozdravljenjima.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
5
9
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari