Dodaj komentar

Stanje sigurnosti na području Ljubuškog ocijenjeno zadovoljavajućim

ljubuski.info

Stanje sigurnosti na području Ljubuškog ocijenjeno je zadovoljavajućim, navedeno je u informaciji o stanju sigurnosti za 2018. godinu na području općine, sada već Grada Ljubuški, koju je izradila Policijska uprava Ljubuški.

Tako su u protekloj godini policijski službenici zaprimili ukupno 1435 prijava građana. Evidentirano je 48 prekršaja narušavanja javnog reda i mira za koja su izdana 102 prekršajna naloga (27 prekršaja - tuča, 9 prekršaja - odbijanje zapovijedi OSO, 6 prekršaja - drsko ponašanje, 1 prekršaj - neovlaštena uporaba oružja, 5 ostalih prekršaja).

Sigurnost prometa

Kako je navedeno u informaciji, izvršeno je 111 redovitih osiguranja javnih okupljanja te 22 izvanredna osiguranja. Pruženo je 57 asistencija Općinskom sudu Ljubuški i Domu zdravlja Ljubuški te su policijski službenici 6 puta upotrijebili sredstva prisile i pružili ispomoć drugim policijskim upravama prilikom osiguranja javnih okupljanja.

Tijekom rujna i listopada osigurano je provođenje predizbornog i izbornog procesa održavanja općih izbora gdje je zabilježeno samo jedno narušavanje javnog reda i mira.
Što se tiče sigurnosti prometa, evidentirano je 197 prometnih nezgoda u kojima je 5 osoba smrtno stradalo, 8 je bilo teže i 152 lakše ozlijeđenih osoba.

Nadalje, navodi se, provedena je 41 lokalna akcija i 4 županijske akcije po prometu. Izvršena je kontrola nad 21493 vozila i vozača, 300 vozača je zatečeno pod utjecajem alkohola, 28 vozača, koji su upravljali vozilom pod zaštitnom mjerom te 33 vozača bez položenog vozačkog ispita.

Za prekršaj - upravljanje neregistriranim motornim vozilom sankcionirano je 948 vozača, izdano je 3497 prekršajnih naloga i 127 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Izvršeno je, stoji u informaciji, 55 pratnji i osiguranja izvan gabaritnih tereta i eksplozivnih tvari.

Kriminalitet

Što se tiče kriminaliteta, Policijska uprava Ljubuški evidentirala je 151 kazneno djelo, od toga 76 po poznatom počinitelju i 75 po nepoznatom počinitelju, od kojih je rasvijetljeno 27 i 2 djela iz ranijeg razdoblja. Ukupna otkrivenost kaznenih djela iznosi 68 posto.

Postupajući po planu akcije "Migrant", policijski službenici Policijske uprave Ljubuški na području Ljubuškog evidentirali su 271 migranta, koja su nakon obrade predali službi za strance.

Policijska uprava Ljubuški u protekloj je godini evidentirala 5 samoubojstava - 3 vješanjem, 1 uporabom vatrenog oružja, 1 trovanje te 1 pokušaj samoubojstva vješanjem.

U PU Ljubuški trenutačno su raspoređena 43 policijska službenika, a po pravilniku o unutarnjem ustrojstvu predviđeno je 50 policijskih službenika, 1 državni službenik i 8 namještenika.

Policijska uprava Ljubuški raspolaže s osam službenih vozila - 4 obojena vozila, 1 VW transporter - "marica" te 3 civilna vozila.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

5
8
7
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Svi smo mi krvavi ispod kože Vera Soldo | Republika info
ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari