Dodaj komentar

Bračne zavjete na Humcu obnovilo 18 parova

ljubuski.info

Blagoslovljen si, Gospodine, jer si u dobru i zlu našega života bio dobrohotno s nama. Pomozi nam, molimo, da uzajamnu ljubav vjerno čuvamo, da budemo dobri svjedoci saveza što si ga sklopio s ljudima, tim su riječima bračni slavljenici obnovili svoje bračne zavjete i obećanja, izgovarajući ih pred humačkim župnikom fra Ljubom Kurtovićem.

Bračni "staž"

Riječ je o zajedničkoj proslavi i obilježavanju bračnih jubileja koji se u ljubuškoj župi Humac prakticiraju već nekoliko posljednjih godina. Ove godine u tom svečanom činu i događaju sudjelovalo je čak 18 bračnih parova koji su doživjeli različito životno i bračno razdoblje i “staž”.

Zlatni pir, 50 godina braka, proslavili su: Veljko Mandić i Ana r. Alilović, Mladen Medić i Veselka r. Tica te Stjepan Prskalo i Iva r. Bandur; 40 godina: Mirko Pehar i Dragica r. Musulin, Ante Milićević i Zdravka r. Raspudić, Tihomir Milas i Ruška r. Skoko, Antan Madžar i Nada r. Perković, Veselko Milićević i Milenka r. Bulić, Mladen Gadže i Veselka r. Pavlović i Tomislav Buzuk i Zora r. Jurić; 30 godina: Karlo Ereš i Zora r. Čuvalo, Željko Mucić i Dragica r. Čuvalo, Jure Granić i Dražena r. Alilović, Stjepan Pehar i Marija r. Čolak, Vitomir Jurčić i Slavka r. Šimović i Ivan Vegar i Blaženka r. Ereš; 25 godina: Silvije Čotić i Dragica r. Musulin i Marijan Medić i Tanja r. Biško.

Svoju misnu propovijed župnik fra Ljubo posvetio je slavljenicima i bračnome životu, naglasivši da, kada čovjek slavi obljetnicu braka, onda je istinska ljubav lišena svega površnog te da muž i žena trebaju biti bolja polovica drugoga, nadopuna drugoga... Veselko i Milenka Milićević proslavili su 40. obljetnicu zajedničkoga bračnog života, a spadaju među bračne parove s najvećim brojem potomaka - imaju devetero djece (deseto je umrlo pri porođaju) i zasad desetero unučadi.

K’o dlanom o dlan

Četrdeset godina je prošlo "k’o dlanom o dlan". Lijepo je imati puno djece, sad su već odrasli, šestero ih je završilo fakultete, a troje srednju školu. Zadovoljni smo, zajedničko obiteljsko slavlje imat ćemo na ljeto kad se djeca skupe - kažu Milenka i Veselko.

Tomislav i Zora Buzuk su iz Buturović Polja u Klisu, općina Konjic, a još od mladih dana i godina žive na Krku u Hrvatskoj.
Za Božić i Novu godinu dovozio sam ovdje mlade s Cresa i Krka i čuo sam kako će biti zajedničko obilježavanje bračnih obljetnica. Rekao sam gospođi: "Idemo, idemo" i prijavili se... Jutros smo krenuli i, evo, došli, ovo je odlično - govori Tomislav Buzuk.

Zdravka i Ante Milićević kažu kako je ljubav sada veća nego što je bila u mladim danima, a Ruška i Tihomir Milas poručuju mladim parovima kako je za brak potrebno strpljenje, snošljivost, poštovanje i da nakon kiše uvijek dolazi sunce.

Ivan Kaleb | Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
3
9
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari