Dodaj komentar

Zatvaranje Uborka vraća problem otpada u Ljubuški?

ljubuski.info

Samo jedan samosvjesni potez mještana sjevernih mostarskih naselja oko odlagališta otpada Uborak, vratio je problem odvoza otpada u Ljubuškom i još jednom pokazao koliko je materijalne i novčane štete nanešeno općini Ljubuški.

Iako će se trenutna blokada Uborka riješiti, na ovaj ili onaj način, odlagalište će i u budućnosti biti problematično, budući da je njegova sanacija dugoročan problem, pa bi se Ljubuški uskoro mogao valjati u otpadu.

Zbog "viših" interesa žrtvovano je lokalno komunalno poduzeće, u cilju izvlačenja proračunskog novca. Dugogodišnji ugovor s ALBA-om je klasična pljačka proračuna s posljedicama gubljenja radnih mjesta, smanjenja punjenja općinskog proračuna, stvaranja gubitaka od gotovo 11 milijuna KM, davanja 2 milijuna KM proračunskih novaca privatnom poduzeću.

Sve je to osmislio Nevenko Barbarić a dopustili i ozakonili vijećnici. Znamo - rijetki su vijećnici HDZ BiH koji su mislili svojom glavom, već glavom Barbarića. Nisu bitno drugačiji ni vijećnici ostalih stranaka, interesnih skupina koje su se nekad zvale oporbom. Sve probleme njima rješava korupcija i hranjiva mrkva vladajuće stranke. Na prste se mogu pobrojati vijećnici koji su kritički govorili o komunalnim problemima. No, to nije čudno zna li se kako vijećnike uglavnom postavljaju glasovi dopisani poslije 19 sati, a narodni glasovi im svakako nisu bili dovoljno za izbor. Pa kada su izabrani na prijevaru ni nemaju obvezu predstavljanja naroda, već samo sebe i svog interesa.

U nadolazećim godinama otpad će ponovno biti glavna tema gradskog vijeća, a ne razvoj. Ljubuški je mentalno zakazao, pa nije ni čudo kako se ne uspijeva prodati ni krumpir, oko kojeg se vrti sva naša budućnost.

N.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
3
9
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari