Dodaj komentar

Ministar Tomislav Pejić: Radio sam svoj posao

ljubuski.info

Iako nisu česti, godišnje bude u BiH pokoji slučaj da se dijete rodi u putu. Međutim, da čin poroda obavi ministar osobno, e to nismo imali priliku zabilježiti.

On je Tomislav Pejić, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Nisam nimalo dvojio

Za Pejića je poznato da vrijedno radi, ali nije mu drago što je upravo on u središtu zbivanja i kad smo ga kontaktirali, znali smo da neće biti oduševljen što je njegov čin, koji je za svaku pohvalu, završio u medijima, no što je, tu je.
Radio sam svoj posao. Ja sam na prvom mjestu liječnik i postupio sam onako kako uvijek postupam u ovakvim slučajevima - kaže prvi čovjek zdravstva u ZHŽ-u koji je pomogao da na svijet dođe zdrava djevojčica, svjestan ipak da dosad aktualni ministri nisu činili ovakva djela.

Uspjeli smo pronaći primjer francuskog ministra Philippa Douste-Blazyja, koji je isto to učinio, ali kad je već prestao biti ministar.
Suprug žene koja je rađala došao je s njom u ginekološku ambulantu i odmah sam bio svjestan stanja u kojem se ona nalazi, odnosno da je pred porođajem, tako da nismo gubili ni trenutka nego smo krenuli za Mostar, svjesni da u svakom trenutku beba može doći na svijet. To se i dogodilo. Vozilo Hitne pomoći stalo je pored jedne kuće u Dužicama, a ja sam porodio ženu. Beba je odmah zaplakala, imala je oko tri kilograma, bila je sasvim zdrava. Tu smo odradili ostalo što je trebalo kako bi majka i beba uspješno došle do SKB-a Mostar i ovom prilikom zahvaljujem svome timu Hitne pomoći u Grudama, kao i SKB-u Mostar i timu koji nas je tamo dočekao. Bogu hvala, i majka i beba su dobro, a ja opet kažem, radio sam ono što je moj osnovni posao i uvijek kad se nađem u takvoj situaciji, to ću i učiniti - kazao je ministar Pejić.

Vijest o ovom nesvakidašnjem događaju u Širokom Brijegu, na putu između Gruda i Mostara, prenijeli su i regionalni mediji.

Željko Andrijanić | Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
2
8
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari