Dodaj komentar

Kulminacija nereda i pravnog nasilja u MUP-u ZHŽ

ljubuski.info

"Nikad ne reci nikad", poznata je narodna mudrost o kojoj će razmišljati svaki pametan čovjek, a da je ta izreka i istinita, potvrdu sve češće dobijamo iz MUP-a ZHŽ, koji je neiscrpno vrelo nadahnuća o tome kako se ne smije raditi i dokaz kako ova narodna mudrost svaki dan ponovo doživljava svoj novi uzlet.

Od svoga osnivanja do danas nikada se više ova kuća nije bavila svojim unutarnjim problemima koji u zadnje vrijeme doživljavaju svoj vrhunac i nikada više ta ista kuća nije doživljavala rasprodaju ugleda i časti ako je uopće to i imala. Neki malo zločestiji bi rekli da je to normalan slijed jer drukčije i ne može biti obzirom da u toj kući kao nikad do sada nije vladala veća netrpeljivost, zavist, laž, obmana, bahatost i nestručnost.

A onda, kad se samo malo "uđe pod kožu" događanjima u spomenutoj kući, onda je vrlo izvjesna činjenica kako se ne radi o zločestoći nego se radi o goloj istini.

Svjedoci smo kako se posljednjih nekoliko mjeseci užurbano radi na podizanju brojnih kaznenih prijava, stegovnih postupaka, prijava unutarnjoj kontroli i drugih internih postupaka i to je više nego vidljivo da se sve to poduzima kako bi se "neposlušni", odnosno oni koji još uvijek razmišljaju svojom glavom, kojih, za divno čudo, još uvijek ima, "uvjerili" kako ne trebaju razmišljati svojom glavom jer je to luksuz.
Potrebno je samo slijediti upute koje dobivaju od "visoko obrazovanih" policijskih kadrova koji su svoju naobrazbu stekli za kojih mjesec ili dva, a da ni sami nisu svjesni da su toliko pametni.

Postupci koji se u MUP-u ZHŽ provode po diktatu rukovodnih struktura, počevši od ministra, komesara, šefova odjela, načelnika i zapovjednika... u startu su osuđeni na promašaj jer su prije svega nepismeni, pravno neutemeljeni i odišu nasiljem pa su postali svrha sami sebi.

Nevjerovatna je ogromna količina neznanja i policijskih i državnih službenika u MUP-a ZHŽ koji u vođenju spomenutih postupaka prave takve pogreške da se čovjek upita jesu li uopće išli u školu.

Ali ne treba se niti čuditi jer su spomenuti kadrovi primljeni kao uhljebi, a takvi sigurno nisu u stanju reći nadređenom kako se njihovim nasilnim metodama krše zakoni i ljudska prava.

Nekad bi se i bivše svemoćne UDBA i OZNA postidjeli takvih postupaka jer su i njih nadmašili u svojim kreacijama, a to su to prije svega postupci bez stvarne legitimnosti, s političkom pozadinom koji moraju završiti propašću jer im je u srži nasilje.

Za vjerovati je kako će oni koji traže pravdu zbog goleme nepravde i omalovažavanja koje im se nanosi biti nagrađeni prije svega sudski, ali i od Boga.
Trljaju naravno ruke odvjetnici jer im je to dobra prilika da bez previše znoja i truda dođu do lake zarade, što i obilato koriste.

Svjedoci smo sadašnjeg trenutka i vremena kada nakon nezakonitog činovanja iz 2015. godine, na što su i tada pojedinci upozoravali, počinje da se ostvaruje onaj najcrnji scenarij poništavanja istog ali i svih drugih postupaka u kojima su sudjelovali oni koji su nezakonito dobili čin. Sve ono što su potpisali i u čemu su sudjelovali sada je pravno ništavno. Otvara se dakle prilika za sve one koji su oštećeni, a kojih je veliki broj da sada "dođu na svoje" što će se i ostvariti, samo je pitanje jesu li toga svjesne "usijane glave" u MUP-a i u Županijskoj vlasti. Radi se dakle o pravnom nasilju koje će vrlo brzo doći na naplatu.

Z.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
6
6
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari