Dodaj komentar

Ljubuški čarobnjaci - pretakanje općinskog novca u ništa

ljubuski.info

Što je to trag novca? "Slučaj Grljevići" bio je tema broj jedan proteklih dana. Za obranu svog nedjela, oni koji su prouzročili ove nezakonite radnje, branili su se kako za sve postoji trag novca. Ali, tragovi novca su završili u financijskoj močvari i prikrivani su na razne načine, budući da papir svašta trpi.

Jedan općinski djelatnik, dobro upućen u dosadašnje pretakanje općinskog novca u ništa, po primjeru Grljevića kazao je kako se radi o dugogodišnjoj praksi Nevenka Barbarića.

Barabrić je na jednoj od sjednica OV Ljubuški je kazao kako, zbog transparentnosti trošenja, neće dopustiti prebacivanje novca na račune mjesnih zajednica, već će plaćanja prema izvršiteljima radova ići izravno s računa grada.

Za papirnato zatvaranje transakcija koristio je vodstvo mjesnih zajednica i sada je svima jasno zbog čega je trebalo i njihove stanovnike dijeliti po pripadnosti političkoj stranci, što je u mjesnim zajednicama stvorilo animozitete među ljudima.

Neimenovani općinski djelatnik kaže kako su Grljevići samo kap u moru, te kako je to praksa za sve mjesne zajednice, osobito one u kojima je Barbarić imao podobnog čovjeka.

Ponudio je i odgovor zbog čega su nepostojeći troškovi u općinskim financijama evidentirani mjesnim zajednicama u kojima radova nije bilo.
Kazao je kako se radi o napuhavanju , pa je "balone" trebalo negdje ispuhati, kako ne bi bili lako uočljivi.

Asfaltiranja lokalnih cesta bili su najčešći radovi, ali uvijek je novi asfalt kratko trajao.

Za 15 godina u mjesne zajednice se pretočilo priblizno isto toliko milijuna. Izvođači radova su uvijek isti, netko je dobio manje netko više, ali odgovor na pitanje koliko se uzelo ostaje za sada nepoznanica.

M.Š.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
1
6
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari