Dodaj komentar

Žele donijeti dašak drukčije glazbe u Ljubuški

ljubuski.info

Udruga mladih Agape organizira glazbeni vremeplov povodom Svjetskog dana glazbe koji se svake godine obilježava 21. lipnja susretima i besplatnim nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama te gradskim ulicama i trgovima diljem svijeta.

Glazbeni vremeplov održat će se 12. i 13. lipnja u gradskom parku u Ljubuškom.

Cilj je manifestacije potaknuti mlade na konzumiranje kvalitetnije glazbe i podsjetiti na ono što se slušalo nekad.

Predsjednik spomenute udruge Ivan Mlinarević kazao je kako se vremeplovom želi donijeti dašak drukčije glazbe u ovaj grad.
Želimo podsjetiti prvenstveno mlade, ali i sve zainteresirane goste na ono što se nekad slušalo, ali ih i potaknuti na konzumiranje kvalitetnije glazbe, što mladi danas ne rade jer previše podliježu modernim trendovima i tzv. 'trashu'. Osim toga, ovo je dobra prilika i da proslavimo Svjetski dan glazbe, istaknuo je Mlinarević.

Na glazbenom vremeplovu nastupit će i DJ Velo i Get Vintage.

Udruga mladih Agape jedna je od najaktivnijih udruga u Hercegovini, a često organizira razne manifestacija poput nedavnih tribina "Aktiviraj se!".

Pored toga, Agape svake godine organizira jedinstvenu manifestaciju u gradu - "Pozdrav ljetu", koja će se ove godine održati po peti put.

Ideja o Svjetskom danu glazbe začeta je 1976. godine u Francuskoj. Američki glazbenik Joel Cohen, tada zaposlenik jedne francuske radijske postaje, predložio je cjelonoćnu glazbenu proslavu prvog dana ljetnoga suncostaja. Njegovu je ideju pet godina poslije prihvatio tadašnji francuski ministar kulture Jack Lang, a prva je proslava pod nazivom Fête de la Musique (Festival glazbe) održana 21. lipnja 1982. u Parizu.

Od tada do danas glazbeni su se susreti i besplatni nastupi amaterskih i profesionalnih glazbenika povodom Svjetskoga dana glazbe i prvoga dana ljeta počeli organizirati u više od 460 gradova u 110 zemalja na svim kontinentima. U mnogim afričkim državama taj dan je proglašen i nacionalnim praznikom.

FENA
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
4
1
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari