Dodaj komentar

Širokobriješkoj internet kladionici zabranjeno poslovanje u Hrvatskoj!

ljubuski.info

Ministarstvo financija Hrvatske izdalo je nalog za zabranu rada 14 stranih priređivača igara na sreću. Riječ je uglavnom o internet kladionicama koje su u Hrvatskoj poslovale nezakonito.

Nakon što je, početkom godine, u Opći porezni zakon ugrađena mogućnost zabrane obavljanja pojedinih privrednih delatnosti putem interneta, Porezna uprava krenula je s gašenjem "ilegalaca2 koji djeluju na hrvatskom tržištu.

Prve na udaru poreznika su se našle internet kladionice koje u Hrvatskoj ne plaćaju nikakve naknade za obavljanje te djelatnosti, a istovremeno ni njihovi igrači ne plaćaju porez na dobitke.

Na sve veću prisutnost nezakonitih internetskih kladionica, koje privlače domaće igrače, već duže vrijeme upozoravaju iz Hrvatske udruge za igre na sreću. Prema njihovoj procjeni, građani godišnje u nezakonitim internetskim kladionicama potroše oko tri milijarde kuna, a država propušta naplatiti oko milijardu kuna poreza.

S druge strane, domaći priređivači igara na sreću ukupno godišnje uplate u proračun više od milijardu kuna. Pritom se značajan dio prihoda od koncesijskih naknada i naplaćenog poreza koristi za financiranje kulturnih, sportskih, humanitarnih i drugih organizacija u skladu s programima za razvoj civilnog društva.

Među kladinocama kojima je zabranjen rad su bet365.com, wwin.com, 10bet.com…

Njihove web adrese su blokirane, a u slučaju da žele ozakoniti poslovanje, u roku od 30 dana moguće je odblokirati domene, naveli su iz Porezne uprave.

tPortal.hr
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
3
6
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari