Dodaj komentar

Predstavnici Zaboravljenih branitelja gostovali u "Otvorenoj mreži"

ljubuski.info

Prošli su petak u 90 minutnoj emisiji Radio Otvorena Mreža gostovali Drago Grbavac, predsjednik UZB i tajnik iste Dražen Pehar, uz dva predstavnika ispred Armije BiH, koji se također protive novom nacrtu zakona ministra Salke Bukvarevića.

Emisija je upriličena kao odgovor pristalicama i članovima radne grupe Salkina zakona, Amelu Pervanu i Hamzi Krkaliću koji su bili gosti iste emisije samo nekoliko dana prije.

Na samom početku Grbavac je zauzeo jasan stav i sve potkrijepio postojećim dokumentima:

Mi ne prihvaćamo nikakvi novi nakaradni zakon ministra Bukvarevića, već tražimo da nam se odgovori na pitanje, šta je sa već usklađenim zakonom iz 7 mjeseca prošle godine, koji je uredno prošao Parlament i Dom naroda, na kojem je svoj dio posla obavila stalna mješovita radna komisija od 5 parlamentaraca, i, sve je to opet usklađeno i usaglašeno sa predstavnicima branitelja/boraca i predstavnicima parlamentaraca na čelu Jasenka Tufajkčića.

Na koncu je samo preostalo da sve rutinski potpiše gospodin Tufajkčić kako je i obećao da će uraditi. Nakon pola godine od toga, ministar Salko Bukvarević izlazi u javnost sa sasvim drugačijim nacrtom zakona, sam odabire predstavnike iz Armije BiH i predstavnike HVOa, s tim zamazuje oči javnosti i gura taj svoj ponižavajući zakon za sve one koji su istinski ratovali.

Mi smo već pokrenuli tim pravnika koji u svemu ovome vide kršenje zakona u čemu ima elemente kaznenog djela za sve one koji ne sprovode odluke Parlamenta, ne samo da ih ne sprovode već ih po nekoj svojoj volji prekrajaju.

Dražen Pehar se često puta u emisiji pozivao na detalje tog Salkina zakona, između ostalog iz članka 2 djelomično citira gdje se kaže kako se razvojačenim osobama smatraju svi oni koji su sudjelovali u pripremi obrane i u obrani BiH. Nadalje Pehar naglašava kako su njegova majka i baka također obuhvaćena tim zakonom jer su koliko toliko bile aktivne, one su prale i kuhale za to vrijeme.

Cijela radio emisija izravno se prenosila i na Facebooku, gdje su komentari stalno pristizali, a u izravan program se, sa svojim napadima na Dragu i Dražena, uključio i Amel Pervan, gost emisije od prije nekoliko dana i zagovaratelj novog prijedloga zakona.

Radio emisija može se poslušati na linku:

https://www.facebook.com/radiootvorenamreza/videos/413883656130399/

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
3
3
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari