Dodaj komentar

Vištica i Hrnjić pobjednici prve Ljubuške desetke

ljubuski.info

Iznimno vruće i sparno vrijeme dočekalo je oko 160 trkača iako je start bio u 9 sati, ali teško da je ta satnica mogla puno pomoći s obzirom na klimatske uvjete u ovo doba u Hercegovini. Takve vremenske prilike su, kako saznajemo iz prve ruke, izravno utjecale na samu izvedbu trkača.

Pobjednik prve Ljubuške desetke sa rezultatom 0:35:20 je poznati hrvatski triatlonac Andrej Vištica. Drugo mjesto pripalo je Urošu Gutiću koji je trčao minut sporije - 0:36:20. Ante Pokrajčić je sa 0:37:06 završio na trećem mjestu.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Alma Hrnjić s vremenom 0:42:55. Drugo mjesto kod dama pripalo je Dijani Manđeralo s 0:45:37, a treća je Marija Lesko - 0:47:28.

Valja napomenuti kako je sudjelovanje na utrkci bilo besplatno, a najboljim natjecateljima su osigurane novčane nagrade u obje konkurencije i to: 1. mjesto 300 KM, 2. mjesto 200 KM, 3. mjesto 100 KM uz dodatne nagrade za pobjednike 3. kola Rekreativne trkačke lige.

Trka je to koja se formirala prvotno kao potreba Sanus Motus rekreativne lige (ovogodišnje 3. kolo) ali ubrzo je organizacijom i zanimanjem trkača diljem zemlje nadišla okvire lige. Trka u dužini od 10 kilometara održala se na nasipu "Bajer" kraj rijeke Trebižat u Ljubuškom, a sa startom i ciljem kraj "Baginog Mosta".

Iz organizacije ističu kako ovom trkom žele skrenuti pažnju na prirodni potencijal Ljubuškog za sportsko rekreativne manifestacije na nasipu Bajer kao i mogućnosti promocije istog za aktivni turizam. Osim toga žele potaknuti lokalno stanovništvo i mlade na trčanje kao jednu od najzdravijih sportsko rekreativnih aktivnosti.

trcanje.net
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
3
8
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari