Dodaj komentar

Otvorena izložba slika Nikice Sabljića u Knjižnici Ljubuški

ljubuski.info

Sinoć je, u nazočnosti velikog broja zaljubljenika u umjetnost, u Knjižnici Ljubuški svečano otvorena, 15. po redu, samostalna izložba slika ljubuškog slikara Nikice Sabljića.

Izložbeni postav predstavio je prof. Mate Grbavac.
Nikica Sabljić je samozatajan, tih i povučen kao čovjek, a tako snažan i eruptivan kao slikar. Pratim njegov rad od samih početaka njegovoga stvaralaštva i slobodno mogu reći da me svaki put, iznova i opet, oduševljava kako novim slikama tako i raznovrsnošću tema, motiva i interesa kao i novim pristupom u obradi istih. Siguran sam da će i u danima koji predstoje njegovo slikarsko umijeće oduševljavati ljude, a njegova slikarska djela krasiti brojne domove ljudi koji znaju što je dobro i lijepo likovno djelo, istaknuo je prof. Grbavac.

U svojem obraćanju Nikica Sabljić nije krio oduševljenje što je svekolikoj ljubuškoj javnosti predstavio svoja nova umjetnička djela. Zahvalio je nazočnima, a nadasve organizatorima, kao ujedno i sponzorima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji izložbe.

Ukratko o slikaru: Nikica Sabljić rođen je 1965. godine u Ljubuškom. Po zvanju je tehničar cestovnog prometa. Ljubav prema slikarstvu gaji od malih nogu. U njegovim djelima dominiraju motivi ljubuškog kraja, kao ujedno i sakralna djela. Do sada imao 14 samostalnih izložbi, od čega dvije u inozemstvu. Rado se odaziva na pozive likovnih kolonija i humanitarnih akcija.

Izložba ostaje otvorena do subote 8. lipnja, do kada će svi posjetitelji Knjižnice Ljubuški biti u prigodi vidjeti prekrasna umjetnička djela.

Knjižnica Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
5
6
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari