Dodaj komentar

Kod ušća Vrioštice novo divlje odlagalište otpada

ljubuski.info

Na području Humca, točnije kod samog ušća Vrioštice u Trebižat, nalazi se divlje odlagalište otpada, u ovom slučaju građevinskog.

Prema svjedočenju mještana, otpad se dovozi i odlaže već duže vrijeme, a od nedavno se povećala količina istog.

Kako su u posljednje vrijeme učestale kiše povišen je vodostaj, te, osim rijekom, voda otpad raznosi i po susjednim njivama, na kojima se gaje povrtlarske kulture. Oko odlagališta se širi nesnosan smrad.

Mještani tvrde kako se i otpad i lokacija odlagališta može dovesti u vezu s građevinskom tvrtkom Glanz Putz Vranješ.

Naknadno smo dobili informaciju iz tvrtke Glanz Putz Vranješ koji objašnjavaju kako se radi o višoj sili, tj. kombinaciji vjetra, kiše i visokog vodostaja, koji su poremetili njihove planove te doveli do ove situacije.

Naveli su sljedeće:

Otpad se baca u privatnu njivu u kojoj je iskopana rupa 10 m dubine gdje se dovozi otpad, uglavnom stiropor, i isti se redovito pali al posto je ne puhao vjetar, nisu bili u mogućnosti zapaliti, a u međuvremenu je pala kiša i podigla otpad u vrećama odnosno stiropor.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

2
3
4
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari