Dodaj komentar

Od devetero uhićenih oduzet duhan i oprema!

ljubuski.info

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su, nakon višemjesečne istrage, danas, pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i potpotu Obavještajno sigurnosne agencije BiH, započeli s realizacijom operativne akcije kodnog naziva "Akciza" na području Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije, a vezano za kazneno djelo "Organizirani kriminal", s u vezi s kaznenim djelima "Krijumčarenje" i "Nedopušteni promet trošarinskih proizvoda".

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Nalozima Suda Bosne i Hercegovine, vršeni su pretresi na 10 lokacija na području općina Mostar, Grude i Široki Brijeg, te je uhićeno devet osoba, koja se dovode u vezu s navedenim kaznenim djelima, na način da su od sredine prosinca 2018. do svibnja 2019. godine, organizirano, sa ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, nezakonito proizvodili, nabavljali i stavljali u promet duhan i duhanske proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama, a kako je to propisano zakonodnavstvom Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 1.300 kg duhana, strojevi za rezanje i pakiranje duhanskih proizvoda, veća količina cigareta bez trošarinskih markica, vage, telefonski aparati i SIM kartice, te drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelima.

Uhićene osobe bit će kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine uz Izvješče o počinjenom kaznenom djelu.

Značajnu poršku prilikom današnjih aktivnosti pružali su pripadnici ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji te operativne akcije, priopćeno je iz FUP-a.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
8
6
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari