Dodaj komentar

Ljubušaci očekuju pozitivne promjene

ljubuski.info

Ljubuški je postao Grad! Završni čin postupka proglašenja odigrao se jučer u svečarskom ozračju i raspoloženju koje se osjećalo u zraku i ljubuškoj javnosti, a napose među nositeljima vlasti kojima je pripala čast da u vrijeme obnašanja dužnosti njihov grad dobije taj status i titulu.

Sve ljepši i uređeniji

Počelo je zasjedanjem dosadašnjih općinskih, a odsad gradskih vijećnika, na posebnoj, 28. sjednici, koja je umjesto dosad zvanog Općinskog vijeća prvi put naslovljena Gradskim vijećem. Imala je samo dvije točke - usvajanje zapisnika s prošle sjednice Općinskoga vijećaa i prijedlog privremene statutarne odluke Grada Ljubuški. Predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić iznio je kronološki slijed postupka proglašenja Ljubuškog Gradom, a potom se vijećnicima i gostima obratio gradonačelnik Nevenko Barbarić.
Nitko ne može osporiti činjenicu da nam je Ljubuški iz godine u godinu ljepši, uređeniji, urbaniji. Ljubuški postaje sredina u koju se rado dolazi, provode godišnji odmori i vjerujem da smo na dobrom putu postati mjesto ugodna življenja iz kojeg neće biti razloga niti odlaziti - rekao je gradonačelnik Barbarić i zahvalio svim zaslužnima za proglašenje Ljubuškog Gradom.

Gradonačelnik Barbarić i predsjednik Gradskoga vijeća Kvesić svečano su otkrili novoposatvljenu ploču Grada Ljubuškog i Gradskog vijeća Ljubuškog.

Pitali smo građane što misle i kako doživljavaju to što je njihov grad proglašen Gradom.
Ovo je veliki dan za naš grad, našu općinu. Nadam se i veliki sam optimist da će ovo donijeti pozitivne promjene - optimistično će Brankica Pavlović.
Jako mi je drago, mislim da je Ljubuški to zaslužio. Ne znam koje će ovo promjene donijeti, možda će turizam procvjetati. Frizerka sam i nadam se da mi se neće povećati porez - prokomentirala je, uz smijeh, Jadranka Tolj.

Brojni gosti

Kao Ljubušak radujem se što je Ljubuški dobio položaj Grada. Volio bih da nama građanima bude koristi od toga, možda ćemo sada dobivati više od PDV-a, može se dogoditi da dobijemo više sredstava od Federacije Bosne i Hercegovine i države - očekuje Tomislav Matić.

Završna svečanost bila je u hotelu Bigeste, gdje su se okupili brojni gosti i uzvanici iz političkog, gospodarskog, kulturnog i vjerskog života. Prigodne riječi uputili su gradonačelnik Nevenko Barbarić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić.

Ivan Kaleb | Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

9
3
5
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Svi smo mi krvavi ispod kože Vera Soldo | Republika info
ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari