Dodaj komentar

Nova zanimanja u školama ZHŽ

ljubuski.info

Memorandum o suradnji u realizaciji projekta "Podizanje kvalitete ponude srednjeg strukovnoga obrazovanja i povezanosti s potrebama tržišta rada u Zapadnohercegovačkoj županiji - Obrazovanje za zapošljavanje” potpisan je jučer u zgradi Skupštine Zapadnohercegovačke županije u Širokom Brijegu.

Izrada strategije

Projekt su potpisali voditelj projekta Sven Dominković iz Helvetas Swiss Intercooperationa u Bosni i Hercegovini, ravnatelj Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) za europske integracije Ivan Jurilj i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Vladi Zapadnohercegovačke županije Ružica Mikulić.

Ministrica Mikulić istaknula je kako je Ministarstvo obrazovanja u 2019. godini krenulo u izradu strategije razvoja obrazovanja kazavši kako je obrazovanje potrebno uskladiti s tržištem.
Cijeli projekt i razvojni plan svode se na to kako unaprijediti obrazovanje, počevši od predškolskog pa do srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja. Naglasak ove suradnje sveo bi se na strukovno obrazovanje - kazala je ministrica Mikulić.

Sven Dominković iz Helvetas Swiss Intercooperationa u Bosni i Hercegovini izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem u ovom projektu naglasivši kako je potrebno povezati tvrtke i škole.
Plan je uvesti dva nova zanimanja od iduće školske godine i škole povezati s tvrtkama. Nakon potpisivanja ovog ugovora definirat ćemo koga sve treba spojiti - kazao je Dominiković spomenuvši i nedostatke Zapadnohercegovačke županije kada su u pitanju metalska industrija i turizam.

Tri godine

Ravnatelj Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije Ivan Jurilj istaknuo je kako je opći dojam da obrazovanje i tržište rada nisu usklađeni.
Vlada Zapadnohercegovačke županije intervenirat će kako bismo u sljedećih nekoliko godina pokušali uskladiti potrebe tržišta rada i obrazovni sustav, a značajan pomak može se očekivati u sljedećih desetak godina - kazao je Jurilj.

Inače, planirano trajanje projekta je tri godine, a provodi se u okviru razvojnog projekta "Moja budućnost" koji provodi neovisna razvojna organizacija Helvetas iz Švicarske uz financijsku potporu Medicora i Hilti fondacije iz Lihtenštajna.

Ivana Brkić Ćubela
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
8
4
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari