Dodaj komentar

Poticaji poljoprivrednicima mogući tek od sredine lipnja

ljubuski.info

Ako odbori za poljoprivredu za oba doma Parlamenta FBiH budu formirani navrijeme te se bude radilo ubrzano, poljoprivrednici bi mogli očekivati poticaje polovinom lipnja.

Predsjednik Udruge poljoprivrednika FBiH Nedžad Bićo kazao je kako je ovaj scenarij moguć jedino ako se sve bude odvijalo prema planu te da postoje obećanja kako će svi ubrzati procedure da bi novac što prije došao do poljoprivrednika.

I ove godine poljoprivrednici su morali podizati kredite kako bi obavili sjetvu koja je ove godine mnogo skuplja, jer su cijene pojedinih sjemena dvostruko više.
Tehnički je nemoguće da poticaji budu isplaćeni ranije jer je sjednica Doma naroda PS FBiH zakazana tek za 16. svibnja kada se treba formirati odbor za poljoprivredu. Bez mišljenja obaju odbora, program za poljoprivredu se ne može razmatrati na sjednici Vlade. Obračun za četvrto i peto tromjesečje još nije ni stigao od županija jer ljudi ne mogu obračunati zato što nije usvojen program po kojem bi se obračunavalo. Primjera radi, u prijedlogu programa stoji da je za mlijeko namijenjeno 28 feninga, ali to mora biti službeno kako bi se po toj cijeni obračunavalo, rekao je Bićo.

Nakon usvajanja programa, županije imaju mjesec dana za uraditi obračun za poticaje i poslati ga na razinu FBiH koja također ima mjesec dana za obračun. Prema prijedlogu, planirano je 68 mil. KM, što zasad nije dovoljno.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

8
9
2
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Piralen - Mostarska skraćenica za otkaz! Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Sama svoja veleposlanica Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari