Dodaj komentar

Ljubuški zborovi na 35. Zlatnoj harfi u Međugorju

ljubuski.info

U subotu je u Međugorju održana 35. Zlatna harfa na kojoj je sudjelovalo 70 dječjih zborova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Na Zlatnoj Harfi sudjelovala su i ljubuška dva dječja zbora: "Ljiljani sv. Ante" s Humca s voditeljicom č.s. Jasminkom Pandžić i "Radost" iz Ljubuškog s voditeljem prof. Zdenkom Višticom.

U povodu 35. obljetnice osnutka Udruge dječjih župnih zborova "Zlatna harfa", u Međugorju je, 11. svibnja, slavljena sveta misa koju je predslavio mons. Henryk Hoser, papin izaslanik za Međugorje.

Propovijedao je međugorski župnik fra Marinko Šakota. Pjevanjem je euharistijsko slavlje uzveličalo oko 70 dječjih župnih zborova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

U koncelebraciji je sudjelovao fra Marinko Šakota, mostarski župnik fra Bože Milić i više svećenika.

U svojoj propovjedi međugorski župnik fra Marinko istaknuo je kako se danas slavi 35. godina velikog Božjeg djela Zlatne Harfe u Međugorju.

Misnom slavlju bili su nazočni i brojni hodočasnici, a parkiralište iza crkve bilo je puno autobusa raznih registracijskih oznaka iz BiH, Hrvatske i više europskih zemalja.

Na ovu Zlatnu harfu u Međugorje je stiglo 2.000 djece okupljene u 70-ak zborova iz šest nadbiskupija BiH i Hrvatske. Ovo je prvi put da ih je ovoliko bilo na jednom mjestu.

Organizator ovogodišnje proslave je Vijeće franjevačkih zajednica u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te župni ured Sv. Jakova u Međugorju.

Djeca iz brojnih župa u pratnji svojih voditelja pokazali su kako se kroz pjesmu može i svjedočiti i radovati.

Zlatna harfa je usmjerena upravo radu s malim brojnim župnim zborovima te donosi uspješne rezultate u obnovi liturgijskog pjevanja, piše Večernji list BiH

U prigodi ove obljetnice izdana je zbirka skladbi za dječje zborove pod naslovom Uzmi me za ruku koju je uredio pročelnik Zlatne harfe fra Stipica Grgat.

Sve je započelo 1984. u hercegovačkoj župi Kočerin. Ideja je to bila fra Miće Pinjuha. I tako se prenijela iz BiH u Hrvatsku i postala najvažniji događaj u pastoralu djece.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

1
7
7
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari