Dodaj komentar

Ravnatelj policije MUP-a ZHŽ Galić rješenjima poništio činovanja

ljubuski.info

Pod prijetnjom optužnice Tužiteljstva ZHŽ Ravnatelj policije ZHŽ Milan Galić rješenjima je, po zapovjedi Županijskog suda u Širokom Brijegu, poništio nezakonita činovanja policijskih službenika iz rujna 2015. godine.

Automatizmom svi postavljeni novorangirani službenici moraju odstupiti sa svojih funkcija i slijede velike pravne posljedice, kao rezultat nezakonitih radnji. Uz nekoliko nižih službenika bez činova su ostali i načelnici policijskih uprava: Ivica Pavković, Pero Kožul, Ivica Čuljak, šef Odjela za gospodarski kriminalitet Igor Marić, kao i zamjenik načelnika Odjela kriminaliteta Stanislav Nižić.

Krivotvorenjem dokumentacije u rujnu 2015. godine dogodilo se nezakonito unaprijeđenje i postavljanje na više funkcije nekoliko osoba, a sve je proveo, također nezakonito postavljeni ravnatelj policije Milenko Madunović, kojeg je Nezavisni policijski odbor, zbog nezakonitih radnji, želio smjeniti, ali to politika nije dopuštala.

Pravne posljedice

Otegotna je činjenica kako su navedeni policijski službenici 2016. godine bili članovi povjerenstva za nova činovanja policijskih službenika, tako da i promaknuća od 2016. godine pravno postaju ništavna.

Ovim sve pravne radnje i postupci, kao posljedice rada nezakonito promaknuti policijskih službenika postaju ništavne i MUP-u je nanijeta nesaglediva pravna i novčana šteta.

Prema procjeni iz MUP-a, nezakonito promaknuti policijski službenici će morati vratiti više od 300.000 KM nezakonito stečenih kroz povećanje plaća za protekle četiri godine.

Pravne metastaze ovog nezakonitog rada su nemjerljive, jer su pojedinci načinili ogromne pravne propuste, koji su policijsku službu kriminalizirati i uveli u rad s druge strane zakona.

Pojedinci su već najavili žalbe i tužbe protiv MUP-a ZHŽ, ali teško da im one mogu vratiti nezakonite činove ili zadržati nezakonito stečenu materijalnu korist. Među promaknutim osobama ima i onih sa spornim diplomama.

Zanimljivo je kako među pojedincima još uvijek vlada mišljenje kako će politika opet sve srediti.

Z.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
2
7
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari