Dodaj komentar

Predstavljeni projekti i ideje za razvoj turizma u ZHŽ

ljubuski.info

Prva konstituirajuća sjednica Odbora za razvoj turizma Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), na kojoj je usvojen Poslovnik o radu Odbora za razvoj turizma te županije kojim se uređuje način rada, prava i dužnosti članova, kao i ostala pitanja vezana za rad, održana je u petak u Širokom Brijegu.

Ravnatelj Ureda Vlade ZHŽ-a za europske integracije i predsjednik Odbora za razvoj turizma ZHŽ-a Ivan Jurilj predstavio je konceptualni nacrt za otvoreni javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u području razvoja poduzetništva projekta EU4Business.

Također, upoznao je sudionike s nositeljem i partnerima, ciljevima i svim pojedinostima u planiranom projektu te istaknuo kako je opći cilj projekta potpora gospodarskom rastu i zapošljavanju kroz jačanje partnerstva na lokalnoj i međunarodnoj razini i promocija modela uključivog poduzetništva.

Predstavio je i projektnu ideju pod nazivom "Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore - Cycling Rural" koja je prijavljena na Program IPA II CBC Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020., a čija je koncept nota prošla tako da je u tijeku ispunjavanje pune prijave.

Pomoćnica ravnatelja Ureda Vlade ZHŽ-a za europske integracije Ana Soldo predstavila je Program utroška sredstava za poticanje razvoja malog gospodarstva na području ove županije za 2019. godinu, čija je svrha doprinijeti ostvarenju strateškog cilja definiranog Strategijom razvitka Zapadnohercegovačke županije za razdoblje 2014.-2020. godine.

U ovom Programu kao prioritet se navodi konkurentno malo i srednje poduzetništvo kroz program za konkurentnost i poslovno planiranje kao i povoljna ulagačka klima u ZHŽ-u, a nositelj provedbe Programa je Ministarstvo gospodarstva ZHŽ-a, priopćeno je iz Ureda Vlade za europske integracije Zapadnohercegovačke županije.

Inače, Odbor za razvoj turizma ZHŽ-a je savjetodavno tijelo koje u koordinaciji s Uredom Vlade ZHŽ-a za europske integracije ima ključnu ulogu u izradi i provedbi Plana razvoja turizma ove županije za razdoblje od 2019. do 2026. godine, a čine ga predstavnici javnog, privatnog i nevladinog sektora i to predsjednik i osamnaest članova, stoji u priopćenju.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

7
4
5
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari