Dodaj komentar

MUP mora poništiti nezakonito dodijeljene činove iz 2015. godine

ljubuski.info

Županijski sud u Širokom Brijegu izdao je zapovjed ravnatelju policije MUP-a ZHŽ Milanu Galiću za poništenje činova nekolicini osoba dodijeljenih po odabiru ministra Zdravka Borasa.

Vjerojatno je, kako činovi nikada ne bi bili poništeni, ali na iste su službenici Tomislav Šarić i Marko Banožić podigli tužbe i dobili sudske sporove. Ravnatelj Milan Galić se na pravomoćne sudske presude nije osvrtao, a trebao je, najmanje još prije godinu dana, a i kada su utvrđene nezakonitosti oko dodjele činova iste odmah poništiti.

Barem desetak puta je o ovom slučaju pisano na portalu, objavljeni su dokazi o krivotvorenju dokumenata, ali ministar Boras i ravnatelj Milan Galić se nisu obazirati, iako su znali za krivotvorine. Vještak grafolog je utvrdio krivotvorenje potpisa jednog člana povjerenstva, a prema vještaku riječ je o Jozi Mariću bivšem policijskom službeniku.

U policiji su svi znali za navedene kriminalne radnje, ali se nitko nije usudio pokrenuti istražni postupak, što je temeljna zadaća ministarstva kada je u pitanju kriminal bilo kojeg oblika.

MUP-u nanijeta velika novčana šteta

MUP i policija ZHŽ ne uživaju ugled u društvu, ali to čelnicima nije bitno kao ni to što je ovim kriminalom ministarstvu i županiji nanešena velika novčana šteta, koja se tek treba utvrditi.

Plaće na nezakonite činove su visoke, a uz to nakon činovanja pojedinci su raspoređeni na načelnika mjesta. Među njima je i načelnik PU Ljubuški Ivica Čuljak, miljenik Zdravka Borasa, koje, između ostalog, veže i to što oba imaju upitnu diplomu agronoma. Prvi je diplomirao na svinjama, a drugi na bilju.

Najava o poništenju uzbunila je ponovno duhove u policiji, jer je očito kako j procesuiranje kriminala u policiji neizbježno.

Z.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
5
3
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari