Dodaj komentar

Utrkom se želi obilježiti vraćanje Ljubuškom statusa grada

ljubuski.info

Trka u dužini od 10 kilometara će se održati 8. lipnja, s početkom u 9 sati, na nasipu "Bajer" kraj rijeke Trebižat u Ljubuškom, a sa startom i ciljem kraj "Baginog Mosta".

U sklopu trke će se održati i treće kolo Rekreativne trkačke lige Sanus Motus.
Ideja o utrci kristalizira se već par godina, a sama rekreativna trkačka liga bila je dodatni vjetar u leđa da napravimo iskorak i organiziramo jednu ovakvu utrku, kaže ispred organizatora, odnosno udruge Zdrav Život - Kinezis, Franjo Lovrić.

Iz organizacije ističu kako ovom trkom žele skrenuti pažnju na prirodni potencijal općine Ljubuški za sportsko rekreativne manifestacije na nasipu Bajer kao i mogućnosti promocije istog za aktivni turizam. Osim toga žele potaknuti lokalno stanovništvo i mlade na trčanje kao jednu od najzdravijih sportsko rekreativnih aktivnosti.

Svojim nastojanjima želimo poručiti ljudima da se može!

Mostarski polumaraton je na pravi način pokrenuo trkačku zajednicu u Hercegovini, škola trčanja Sanus Motus je donijela dodatnu pozitivnu energiju.

Cilj je koristiti posebnosti malih gradova za aktivaciju lokalnog stanovništva. Sa Ljubuškom desetkom nastavljamo dalje i želimo pomoći razvoju rekreativnog trkačkog pokreta i u drugim mjestima Hercegovine, izjavio je Lovrić.

Ljubuški sigurno ima veliki potencijal u prekrasnom nasipu Bajer uz rijeku Trebižat.
Potaknuti sportskim entuzijastom Antom Tomićem, kao i uz podršku lokalne zajednice na čelu sa gradonačelnikom Ljubuškog, gospodinom Nevenkom Barbarićem, vjerujemo kako ćemo uspjeti u nastojanju da što više Ljubušaka krenu koristiti Bajer za svoje sportsko - rekreacijske aktivnosti. Sama ovogodišnja utrka će biti održana u nešto ležernijem izdanju sa dominantnom ulogom druženja i promocije trčanja, zaključio je Lovrić.

Poslije trke uslijedit će dodjela nagrada i prigodno druženje u restoranu Kerametal u organizaciji gospodina Ante Tomića.

Sudjelovanje na ovoj trci je besplatno uz obavezne prijave na službenoj stranici organizatora.

Nagrade prvoplasiranim natjecateljima u muškoj i ženskoj konkurenciji: 1. mjesto 300 KM, 2. mjesto 200 KM, 3. mjesto 100 KM, plus dodatne nagrade za pobjednike 3. kola Rekreativne trkačke lige.

trcanje.net
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

6
3
3
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari