Dodaj komentar

Ljubušak uspješno organizirao "Hercegovačku noć" u Njemačkoj

ljubuski.info

Kamen, krš i maslina, vino, ganga, Neretva, raštika, janjetina, pura pršut, uštipci i lučenica, sve se to moglo doživjeti i probati na upravo odžanoj "Hercegovačkoj noći", u srcu Njemačke u "Midas Limes Forum", nadomak Frankfurta, koji je za ovu prigodu bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Na tv ekranima ovog poznatog zabavnog centra cijelu su se večer redale slike hercegovačkog kraja i narodnih običaja, pune zavičajne nostalgije uz koju su iseljenici ostali čvrsto vezani i nakon više od pola stoljeća izbivanja iz svojeg rodnog kraja.

A na veliku Hercegovačku noć stigli su Hercegovci i njihovi gosti iz cijele Njemačke. Bio je to još jedan prekrasan ugođaj rodne im Hercegovine među svojim ljudima koji su razasuti širom svijeta, a posebno u Njemačkoj koja je bila i ostala njihova druga domovina i omiljena destinacija više od pola stoljeća. što je i otvarajući hercegovačku večer naglasila šarmantna voditeljica programa Anezi koja je ovom prigodom osvojila publiku i sa svoje dvije otpjevane pjesme.

Zoran Begić Hercegovce dirnuo u srce

A za odličnu organizaciju, Hercegovine u zemlji snova, dobru glazbu i gastonomsku ponudu pobrinula se tvrtka "Tony´s Tones" iz Rodgau, Ljubušaka, Ante Tolušića Tonya i domaćina "Midas Limes Forum", Miljenka Prskala, koji su gostima ponudili vrhunsku atmosferu uz nastup: Zorana, Begića, Bruna Bakovića, Dijane Bliznac, klape Frankfurt, tamburaše Bagrema, dok je kroz program odlično vodila šarmantna voditeljica Anezi, koja je ovom prigodom osvojila publiku i sa svoje dvije otpjevane pjesme. Takvom ugođaju naprosto se nije moglo odoljeti pa su Hercegovačkoj noći u Midas Limes Forum nazočili i brojni hercegovački i hrvatski uglednici, uspješni poslovni ljudi. Pjesma i emocije napravile su svoje a u ugodnoj opuštenoj atmosferi susrećemo i konzula iz Frankfurta Antu Bagarića u društvu poznatog hercegovačkog pjevača Zorana Begića. Sa prijateljima se ove večeri do jutarnjih sati proveselio i sponzor ove večeri Marko Čović, vlasnik "Čović Auto Handel" iz Bestwig-Nuttlar.

Sa svojih dvadesetak djelatnika iz Frankfurta je stigao i poznati hercegovački poduzetnik Vinko Kolobarić, vlasnik restorana i hotela Sandelmühle, inače Širokobriježanin koji je čvrstim lancima ostao vezan uz svoj rodni Kočerin, kraj u kojemu često boravi. S njime u društvu susrećemo i odlično raspoloženog našeg poznatog liječnika dr. Stjepana Bogdanovića.

Hercegovačka noć započela je sa nastupom klape Frankfurt koja se svojom pjesmom nostalgično dotakla Hercegovine i Dalmacije, jer krš je krš, hercegovački ili dalmatinski, a maslina prepoznatljiv znak juga, temperamenta duše i topline, kažu nam hrvatski majstori pisme iz klape Frankfurt.

Vukovar u srcu Hercegovaca na fešti u "Midasu"

A nakon njih na bini su se mjenjali Bruno Baković, Dijana Bliznac i Zoran Begić za čijeg je nastupa atmosfera naprosto eksplodirala, nošena refrenima Begićevih pjesama, a i odličnim raspoloženjem gostiju koji su se uz zvuke rodnog hercegovačkog kraja odlično opustili i zabavili.

Goste su ovom prigodom pozdravili Petar Janjić Tromblon, vukovarski heroj koji je ovom prigodom ukratko predstavio svoju knjigu o vukovarskoj tragediji, a kojega je publika srdačno pozdravila, kao i fra Kristiana Montinu, voditelja Hrvatske katoličke misije Wiesbaden, koji se u svom pozdravnom govoru osvrnuo na značaj ovakvih domoljubnih druženja među našim iseljeništvom, gdje ovakvi susreti potiču snažnije povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske, te doprinose jačanju vjere i zajedništva, te očuvanju kulture i tradicije hrvatskog naroda u iseljeništvu, što je vrlo značajna komponenta u borbi protiv asimilacije.

Na fešti i poznati glazbeni menadžer Robert Martinović

A Hercegovačka fešta u Njemačkoj nije mogla proteći bez najpoznatijeg organizatora hrvatskih koncerata i poznate "Hrvatske noći u Frankfurtu", menadžera Roberta Martinovića, vlasnika tvrtke "Rokaro Numen" iz Neussa, koji je u "Midas Limes Forum" stigao sa bratom Karlom i suradnicima, koje su ove večeri neumorno snimali poznati hrvatski fotići ovog iseljeničkog podneblja: Alen Marić, Perica Ninković, Marko Lažeta i drugi, koji su ovjekovječili ovu jako dojmljivu Hercegovačku noć, koja je uz tamburaše Bagrema dobila onaj svoj upečatljiv obol i nakon koncerta u restoranu Midas, gdje su tamburaši u društvu simpatične pjevačice Dijane Bliznac svirali do 6 sati ujutro, onako za svoju dušu i neumorno raspjevano društvo, kojemu se po svemu sudeći, nije išlo kući.

Zahvaljujem ljudima, našim prijateljima i gostima koji su došli iz svih krajeva Njemačke kao i našim sponzorima koji su na velikodušan način pomogli organizaciju naše Hercegovačke večeri, posebno gospodinu Marku Čoviću, vlasniku poznate auto kuće i drugima. Veseli me što smo u ovako kratko vrijeme , za samo tri tjedna, uspjeli sakupiti tako veliku obitelj i napuniti "Midas Limes Forum. Sloga i moto : Dođi da vidiš, dođi da se diviš" bio je jako djelotvoran i uspjelo je, pa sada želimo da to postane tradicija, poručuje neumorni organizator Ante Tolušić Tony, koji je cijeli ponosan noć proveo odijeven u nošnju svojega ljubuškog kraja, a nekoliko dana prije fešte otišao u Hercegovinu da skroji za sebe jedinstvenu košulju. Ljubav je to prema svome kršu, maslini, prema svojoj Hercegovini i Hrvatskoj koju Tony neumorno prezentira i na Hrvatskim noćima u Frankfurtu. A kada se pojavi Hercegovačka fešta onda je kao organizator sa svojim suradnicima zaista neumoran, što se moglo vidjeti najbolje ove večeri.

Bilo je lijepo i nezaboravno, a Tony i društvo poručuju: Vidimo se i sljedeće godine u još jačem izdanju, podržite nas!

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
tekst: Zoran Paškov / foto: Marko Lažeta
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
4
4
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari